Crna kronika
PRESKUPA VOŽNJA

Pijan odbio test na droge, čeka ga 5300 eura kazne
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
Zaustavljeni vozač iz Koritne bio je pijan, no test na droge odbio je. Čeka ga velika kazna

Na prometnicama Osječko-baranjske županije policajci su za vikend u prometu zaustavili 18 vozača automobila te dva biciklista koji su vozili pijani. Osim alkohola, evidentirano je još 200 prometnih prekršaja, od kojih se 106 odnosilo na prebrzu vožnju, 24 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, deset na nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, po dva upravljanja pod zabranom i neregistriranim vozilom te tri odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača.



Najveća koncentracija alkohola od 2,54 promila izmjerena je 57-godišnjem vozaču automobila iz Osijeka, koji je zaustavljen u petak, u 10 sati, u Dardi. Najveća kazna očekuje 26-godišnjaka iz Koritne, čiji automobil je zaustavljen u subotu, u 22.55 sati, u Koritni. Vozač je imao u krvi 1,88 promila alkohola te se odbio podvrgnuti izuzimanju krvi i urina zbog utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu. Nakon toga odveden je u policijsku postaju. Za prekršaje koje je počinio predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5300 eura, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 60 dana te 12 negativnih bodova.

U Zmajevcu, u petak, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 20-godišnji mještanin. Mladić se odbio alkotestirati te je morao na triježnjenje. Očekuje ga novčana kazna u iznosu do 2650 eura, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih bodova.

U Brodsko-posavskoj županiji policajci iz Okučana u petak, u 9.50 sati, zaustavili su automobil kojim je upravljao 41-godišnjak s 2,32 promila u organizmu. Također je utvrđeno da upravlja osobnim automobilom pod zabranom, dok mu je izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 24 mjeseca zbog prethodno počinjenih prometnih prekršaja. Nakon liječničkog pregleda konstatirano je da je 41-godišnjak sposoban za daljnji postupak u policiji te je zadržan u policijskim prostorijama do otriježnjenja. Kako je riječ o ponavljaču prometnih prekršaja, nije isključena ni zatvorska kazna.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike