Novosti
NEOBIČAN “NASTUP” ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA

Tomašević pomagao u skupljanju otpada
Objavljeno 26. siječnja, 2023.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u četvrtak je, nakon sastanka u Čistoći, krenuo s radnicima skupljati nagomilani otpad na ulicama tijekom četiri dana štrajka. "Ja sam na edukaciji kao pomoćni radnik da bih bolje razumio sve probleme s kojima se radnici susreću. Ja nisam Milan Bandić koji će naučiti radnike kako da nešto rade, ovdje sam da ja naučim", rekao je odbacivši time usporedbe sa svojim prethodnikom.

Nakon sastanka u Čistoći, kojim je okončan četverodnevni štrajk, radnici su se vratili na posao, a Tomašević je dao pismenu potvrdu da neće biti sankcija zbog nezakonitog štrajka te da će se odmah ispuniti pet od 11 zahtjeva: sistematizacija u roku od 30 dana, plaćanje kartica vozača, donošenje detaljnih uputa o postupku izvođenja radnih operacija, bolja HTZ oprema te besplatni parking u blizini podružnice. O ostalih šest zahtjeva će se pregovarati, a riječ je o povećanju osnovice za najmanje 12 posto, stalnom dodatku od 200 eura, povećanju koeficijenata na 1,80 za prvu grupu složenosti poslova, odnosno na 2,40 za drugu grupu (vozači), dodatku na otežane uvjete rada te pokrivanju pune cijene karte za radnike koji putuju na posao u Zagreb.

Zastupnica Možemo Sandra Benčić izjavila je u Saboru da su radnici Čistoće sami zvali Tomaševića da dođe s njima u smjenu i vidi kakvi su uvjeti rada. Za usporedbe s Bandićem rekla je da je "stvar interpretacije". H/D.Pav.