Osijek
UDRUGA “PUTEVI MILOSTI”

Podijeljeni paketi s namirnicama
Objavljeno 26. siječnja, 2023.
Kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti" u srijedu je organizirala posljednju, šestu podjelu paketa hrane i higijenskih potrepština u sklopu projekta "Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji", koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. - 2020., iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Projektnim su aktivnostima nabavljeni i podijeljeni hrana i higijenske potrepštine za najugroženije obitelji i pojedince na području pet hrvatskih županija i to: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Splitsko-dalmatinske županije.

- Projektom se pomaže najugroženijim skupinama u našem društvu, i to socijalno ugroženim obiteljima, korisnicima socijalne pomoći čija primanja ne prelaze 1000 kuna po članu obitelji, višečlanim obiteljima čiji je jedan član obitelji zaposlen i čija primanja ne prelaze 1500 kuna po članu obitelji te umirovljenicima čija primanja ne prelaze 1500 kuna po članu obitelji - rekao je Krešo Žarković, predsjednik Kršćanske humanitarne udruge "Putevi milosti".Projekt, odnosno distribucija pomoći za najpotrebitije odvijala se na deset distribucijskih mjesta, od kojih u Osječko-baranjskoj županiji u Osijeku, Bizovcu, Đakovu i Belišću.

Čak je četvrtina hrvatskog stanovništva u riziku od siromaštva, a više od milijun i 750 tisuća ljudi teško spaja kraj s krajem, što se posebno odnosi na umirovljenike. Ako želite volontirati, ili pak na neki drugi način pomoći, obratite se Kršćanskoj humanitarnoj udruzi “Putevi milosti” koja prikuplja i prosljeđuje hranu, higijenske potrepštine, lijekove, pelene i kozmetiku za djecu i ostale potrepštine. I.R.G.
Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike