Osijek
ZNANSTVENO-STRUČNA SURADNJA

Saponia nagradila studentice EFOS-a
Objavljeno 26. siječnja, 2023.
Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je tradicionalna dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim studentima natjecanja održanog u okviru znanstveno-razvojne i stručne suradnje s tvrtkom Saponia d.d. Riječ je o natjecanju u rješavanju poslovnog slučaja provedenom u suradnji s Hrvatskom udrugom za marketing (CROMAR), na kojem sudjeluju studenti u sklopu kolegija Marketing-strategije, pod vodstvom prof. dr. sc. Marije Ham. U okviru kolegija studenti se kontinuirano susreću sa stvarnim poslovnim slučajevima iz prakse u suradnji s različitim gospodarskim subjektima, čime već za vrijeme studija razvijaju stručne vještine i kritički pristup za uspješno snalaženje na tržištu rada.

Ove je godine pred studente postavljen izazov marketinškog poslovnog slučaja na temu brenda Eco Active Nature, a riječ je o još jednoj u nizu suradnji EFOS-a s vodećim domaćim gospodarstvenicima, koje za cilj imaju pripremiti studente za tržište rada te uspješno savladavanje suvremenih poslovnih izazova, istovremeno osiguravajući sinergijske učinke te dvosmjerni transfer znanja, iskustava i ideja između akademske i poslovne zajednice.

U natjecanju je sudjelovalo 17 timova, sastavljenih od 60 studenata, pri čemu su se tri projekta istaknula kao najkvalitetniji, a čijim su autorima dodijeljene i prigodne nagrade te vrijedna priznanja vlasnika i Uprave Saponije. Iako je riječ o tri različita tima s tri različita rješenja, zajednička je odluka organizatora natjecanja da se njihova rješenja neće rangirati, s obzirom na to da sva tri imaju svoje posebnosti, zbog kojih je presuđeno da zaslužuju dijeliti prvo mjesto. Nagrađene su studentice: Anamarija Bagudić, Antonela Barać, Patricija Čorić, Viktorija Ljubičić, Lorena Orašinović, Dora Pakšec, Ivona Rašić, Emma Riedl, Klara Topalović, Anita Tutenov, Anja Vilk i Vanja Vovk. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike