Regija
DONJI MIHOLJAC - SPORTSKA DESTINACIJA

Za sport su osigurali više od 390.000 eura
Objavljeno 21. siječnja, 2023.
DONJI MIHOLJAC - Za realizaciju Programa javnih potreba u sportu Grada Donjeg Miholjca za 2023. godinu u gradskom je proračunu osigurano 391.532,28 eura. Sredstva su osigurana za poticanje i promicanje sporta, provođenje sportskih aktivnosti djece i mladeži, djelovanje Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca i sportskih udruga te osiguravanje uvjeta za provođenje treninga i natjecanja. Također, sredstva su namijenjena za održavanje i izgradnju sportskih objekata, provođenje školskih sportskih natjecanja i sportsko-rekreacijske aktivnosti građana i invalida.

Najviše, ukupno 185.811,93 eura, namijenjeno je za redoviti rad raznih športskih udruga koja će im doznačivati Zajednica športskih udruga Grada. Prilikom dodjele sredstava udrugama u sportu u obzir će se uzeti postignuti klupski rezultati, broj članova, odnosno kategoriziranih sportaša i reprezentativaca te aktivnosti klubova koji svojim radom i organizacijom raznih sportskih događaja pridonose afirmaciji Donjeg Miholjca kao sportske destinacije te popularizaciji i razvitku donjomiholjačkog sporta.

Za sanaciju postojećih i izgradnju novih sportskih objekata u proračunu je predviđen 132.722,81 euro, dok je za izgradnju sportskog centra osigurano 26.544,56 eura. U uređenje dječjih i polivalentnih igrališta utrošit će se 46.452,98 eura.

Za realizaciju Programa Grad će sa Zajednicom športskih udruga zaključiti poseban ugovor kojim će se regulirati međusobna prava, obveze i odgovornosti. Jednom godišnje Zajednica športskih udruga podnosi Gradskom vijeću izvješće o izvršenju programa i utrošku odobrenih sredstava.

Osnovni su programski ciljevi donjomiholjačkog sporta za 2023. godinu, ističu u Gradu, ulaganje u razvoj mladih perspektivnih sportaša, očuvanje postojeće kvalitete sportske razine koja potiče razvoj sporta i pridonosi ugledu Donjeg Miholjca i poticanje uključivanja u sport što većeg broja djece i mladih, ali i ostalih građana. S. Fridl
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike