Regija
PROMETNICE, NOGOSTUPI, IGRALIŠTA...

Za infrastrukturu 2,2 milijuna eura
Objavljeno 19. siječnja, 2023.
DONJI MIHOLJAC - U 2023. godini u gradnju komunalne infrastrukture na području grada Donjeg Miholjca planira se uložiti 2.246.997 eura. Od toga je najveća svota, čak milijun eura, namijenjena rekonstrukciji i dogradnji zgrade gradske tržnice, a predviđeno je da ta investicija traje tri godine.

U ovogodišnjem je planu i gradnja i rekonstrukcija prometnica i nogostupa. Za modernizaciju nerazvrstanih cesta predviđeno je 530.889 eura, a sredstva će se uložiti u rekonstrukciju Basaričekove, Augusta Šenoe, Ivana Gorana Kovačića i Zrinsko-frankopanske ulice. Za rekonstrukciju nogostupa u mjesnim odborima planira se izdvojiti 26.544 eura. Također, uslijedit će gradnja biciklističke staze u Vukovarskoj ulici u Donjem Miholjcu, rekonstrukcija pješačke staze u dijelu Vukovarske ulice te izrada projektne dokumentacije pješačke zone u Kolodvorskoj.

Za javnu rasvjetu predviđeno je 26.544 eura (osvjetljenje pješačkih prijelaza i izrada projekta javne rasvjete u naselju Golincima), a u uređenje dječjih igrališta Grad ove godine namjerava uložiti 46.452 eura.

- Plan je da se prvo riješe dva najproblematičnija i najfrekventnija pješačka prijelaza - kod srednje škole i kod dvorca. Postavit će se prometna signalizacija, a pješački prijelazi bit će i osvijetljeni – ističe gradonačelnik Goran Aladić.

Za uređenje mrtvačnica predviđeno je 143.338 eura. Od toga je 68.045 eura namijenjeno dogradnji mrtvačnice i izgradnji vodovodnog priključka na groblju u Podgajcima Podravskima, a ostatak izgradnji potpornog zida i izradi projekta parkirališta kod groblja u Svetom Đurđu te izgradnji parkirališta kod groblja Miholjački Poreč - Radikovci.

Najveći dio novca za sve navedene infrastrukturne investicije osigurat će se u gradskom proračunu, a dio sredstava očekuje se iz EU fondova te od državnih i županijskih kapitalnih potpora.

– Teško je sada predviđati kada će i koje investicije krenuti, jer to ovisi o priljevu sredstava u gradski proračun i ostvarenim novčanim potporama ministarstava, fondova i javnih poduzeća – poručuju iz Grada. S. Fridl
Kreće gradnja parkirališta kod groblja
Iako se investicijski val tek očekuje, već je dinamično u gradu. U tijeku je nastavak rekonstrukcije pješačke staze kod dvorca Prandau, a vrijednost je tih radova 145.995 eura. Uskoro bi trebala početi izgradnja parkirališta kod groblja Miholjački Poreč - Radikovci. Grad je, naime, proveo postupak javne nabave, odabrao je izvođača te slijedi potpisivanje ugovora o izvođenju radova. Uskoro kreće i energetska obnova zgrade u kojoj djeluju Društvo Naša djeca i Likovna udruga LIKROB.

Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike