Regija
LEGENDA GLAZBENE SCENE KOD OBITELJI SZABO

Bebek na svinjokolji u Karancu: Najviše se radujem čvarcima
Objavljeno 19. siječnja, 2023.

KARANAC - Legenda glazbene scene, čovjek koji i u 77. godini puni dvorane diljem Hrvatske i inozemstva, Željko Bebek, nastavio je višegodišnju tradiciju.

U srijedu je, naime, ponovno došao u Baranju, u Karanac, kod obitelji Szabo, na tradicionalnu svinjokolju, s koje će mnogima omiljene delicije ponijeti u svoj obiteljski dom u Zagrebu.

- U povodu mog dolaska opet je svinjokolja kod poznatih baranjskih vinara s kojima sam se upoznao prilikom jedne izložbe vina u Budimpešti, gdje sam imao koncert. Atila je sjajan čovjek. Već su godinama povezane naše obitelji. No još od ranije znam da je Baranja kraj koji rado prima goste i njeguje tradiciju.

Stoga ovdje nikada nije problem završiti druženje s pjesmom u veselom društvu domaćina i njegovih gostiju - kaže Bebek. Dodaje kako se najviše raduje čvarcima i masti, jer njegova obitelj baš i ne preferira ulje. Obožava pikantnija jela, pa su se i karanački majstori kobasičari odlučili kobasice, kulenove seke i ostale "prerađevine" obogatiti s malo više paprike. Ljute. I osobno, odnosno njegova obitelj, u svom domu priprema jela u kojima je paprika neizostavna.

- Za takva jela upotrebljavamo papriku koju nam nabavi Atila. A to je baranjska - kaže.


Inače, Bebek i band trenutačno su na godišnjem odmoru. Nakon prošlogodišnje turneje, koja je završila velikim koncertom u Splitu, očekuje ga nova cjelogodišnja turneja. Kreće s Kanadom, nastavlja s Australijom, a sigurno će biti i na istoku Hrvatske. Bilo bi mu drago, kaže, da zapjeva i na Najvećoj hrvatskoj fišijadi u Belom Manastiru…
Ivica Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana