Regija
LEGENDA GLAZBENE SCENE KOD OBITELJI SZABO

Bebek na svinjokolji u Karancu: Najviše se radujem čvarcima
Objavljeno 19. siječnja, 2023.

KARANAC - Legenda glazbene scene, čovjek koji i u 77. godini puni dvorane diljem Hrvatske i inozemstva, Željko Bebek, nastavio je višegodišnju tradiciju.

U srijedu je, naime, ponovno došao u Baranju, u Karanac, kod obitelji Szabo, na tradicionalnu svinjokolju, s koje će mnogima omiljene delicije ponijeti u svoj obiteljski dom u Zagrebu.

- U povodu mog dolaska opet je svinjokolja kod poznatih baranjskih vinara s kojima sam se upoznao prilikom jedne izložbe vina u Budimpešti, gdje sam imao koncert. Atila je sjajan čovjek. Već su godinama povezane naše obitelji. No još od ranije znam da je Baranja kraj koji rado prima goste i njeguje tradiciju.

Stoga ovdje nikada nije problem završiti druženje s pjesmom u veselom društvu domaćina i njegovih gostiju - kaže Bebek. Dodaje kako se najviše raduje čvarcima i masti, jer njegova obitelj baš i ne preferira ulje. Obožava pikantnija jela, pa su se i karanački majstori kobasičari odlučili kobasice, kulenove seke i ostale "prerađevine" obogatiti s malo više paprike. Ljute. I osobno, odnosno njegova obitelj, u svom domu priprema jela u kojima je paprika neizostavna.

- Za takva jela upotrebljavamo papriku koju nam nabavi Atila. A to je baranjska - kaže.


Inače, Bebek i band trenutačno su na godišnjem odmoru. Nakon prošlogodišnje turneje, koja je završila velikim koncertom u Splitu, očekuje ga nova cjelogodišnja turneja. Kreće s Kanadom, nastavlja s Australijom, a sigurno će biti i na istoku Hrvatske. Bilo bi mu drago, kaže, da zapjeva i na Najvećoj hrvatskoj fišijadi u Belom Manastiru…
Ivica Getto

Možda ste propustili...

SUDJELOVALI U AKCIJAMA OD SLAVONIJE DO DUBROVNIKA

32. obljetnica Specijalne jedinice policije “Orao’’

NA JAVNE POZIVE MINISTARSTAVA GRAD KANDIDIRAO TRI PROJEKTA

Nastavak obnove tržnice, parkiralište kod groblja, street workout poligon

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana