Mozaik
OBJAVLJENI SVI DETALJI

Dora 2023. bit će održana 11. veljače u Opatiji
Objavljeno 7. siječnja, 2023.
U Sportskoj će dvorani “Marino Cvetković” za taj spektakl biti postavljeno 18 tona tehničke opreme

Nastavak suradnje Grada Opatije i HRT-a potvrđen je potpisivanjem Ugovora o suorganizaciji izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2023. Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ Opatije Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok.- Opatija je grad festivala, grad manifestacija, bogate kulturne baštine. Osim toga, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora od samoga svoga početka godinama se održavala u našem gradu pa je tako povratak Dore u Opatiju 2019. bio sasvim logičan korak i želimo da tako i ostane. Zahvaljujem svima uključenima u organizaciju: prije svega Hrvatskoj radioteleviziji na vrhunskoj produkciji koja danima prije same završnice izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije u svijet šalje lijepe razglednice Opatije. Hvala i Opatiji 21, TZ grada Opatija i Festivalu Opatija na profesionalnom angažmanu. Želim da na glazbenom natjecanju pobijedi najbolja skladba te da Opatija u vrijeme održavanja Dore bude centar društvenog i zabavnog života. Raduje me i što je među izvođačima velik broj glazbenika iz našega kraja, a možda upravo netko od njih postane pobjednik Dore i dobije priliku predstavljati Hrvatsku na Euroviziji koja će se održati u Liverpoolu - naglasio je gradonačelnik Kirigin.

Dora 2023. održat će se 11. veljače 2023. u sportskoj dvorani "Marino Cvetković", a nastupit će 18 izvođača.

- Raduje me nastavak vrlo uspješne zajedničke suradnje između Grada Opatije, koja je sinonim za vrhunski glazbeni spektakl i HRT-a. Vjerujemo da će se naša produkcijska kvaliteta i uigrana televizijska i radijska ekipa i ove godine prirediti vrhunski televizijski spektakl, a koji će se održati 11. veljače u vašoj bajnoj Opatiji. Zahvaljujemo domaćinima, a svim natjecateljima želimo puno sreće i da nas pobjednička pjesma lijepo predstavi u svibnju na Eurosongu - kaže glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

- Opatija i Dora vezane su već punih 30 godina. Naime, već je te 1993. prvi festival na kojem se birala pjesma za Eurosong - kasnije nazvan Dora, održan u svom "prirodnom okruženju", u gradu festivala - Opatiji, budući da je opatijska festivalska tradicija duga više od stotinu godina. Opatija je, kao najljepša festivalska kulisa, kasnije bila domaćinom brojnih Dorinih izdanja te je ugošćivala najveće hrvatske glazbene zvijezde koje su, šećući Opatijom, pridonosile stvaranju osjećaja festivalskog glamura te glazbenog imidža grada - kazala je direktorica TZ Opatije Suzi Petričić.

U ime tvrtke Opatija 21 d.o.o. direktor Igor Štok naglasio je da su njegovi djelatnici već uigrani i spremni za organizaciju spektakla te iznio podatak da će se u dvorani postaviti 18 tona tehničke opreme. Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković zahvalio je svima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i zaželio svim sudionicima na Dori 2023. puno sreće.

Tanja Kvorka
USUSRET DORI
U subotu, 14. siječnja, u 19.05 na HTV2 je prva od četiri emisije “Ususret Dori 2023”. Predstavit će se natjecatelji Dore u kratkim razgovorima s Mijom Negovetić. Bit će prikazani i spotovi za pjesme za Doru. U prvoj emisiji gostuju Detour, Tajana Belina, The Splitters, Patricia Gašparini i Harmonija disonance.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

2

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

3

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”