Objavljeno 15. prosinca, 2022.
Sastojci:
3 bjelanjka
250 g šećera u prahu
1 vanilin-šećer
15 g cimeta
400 g prženih mljevenih lješnjaka
PO POTREBI:
1 bjelanjak
80 g šećera u prahu
Priprema:
1. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg da se zarez noža u njemu ne spaja.
2. Šećer u prahu dodajte malo-pomalo brzo miješajući.
3. Od dobivene smjese odvojite dvije pune žlice, trebat će vam za premazivanje zvjezdica.
4. Preostale bjelanjke miksajte najmanjom brzinom, dodajte postupno vanilin-šećer, cimet i oko 15 dag lješnjaka.
5. Dodajte preostale lješnjake i umijesite tijesto.
6. Površinu posipajte šećerom u prahu i razvaljajte tijesto.
7. Kalupićima izrezujte zvjezdice (olakšajte si umakanjem kalupa u vodu).
8. Slažite zvjezdice u tepsiju obloženu masnim papirom.
9. Svakoj zvjezdici površinu prekrijte bjelanjcima koje ste stavili na stranu.
10. Ako se nešto bjelanjka razlije sa strane, obrišite s malo vode.
11. Stavite peći na 140 stupnjeva oko 25 minuta.
12. Ostavite ih da se ohlade.
13. Spremite ih u limenu kutiju da odstoje.