Gastro

(Nepečeni) Tart s čokoladom i lješnjacima
Objavljeno 15. prosinca, 2022.
Podloga:

300 g mljevenog keksa (uvijek upotrebljavam keks Plazma)

120 g sitno sjeckanih pečenih lješnjaka

140 g maslaca (otopljenog)

100 ml mlijeka

Fil: 350 g crne čokolade

130 g maslaca

250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Pripremiti kalup za tart, pomiješati sve sastojke za podlogu i utisnuti u kalup. Napravljenu podlogu staviti na oko 45 min u hladnjak, dok pripremamo fil. Za fil ugrijati slatko vrhnje i sitno sjeckani maslac te u ugrijano slatko vrhnje dodati sitno sjeckanu čokoladu. Na ohlađenu podlogu izlijemo fil. Hlađenje je minimalno 4 sata (uvijek ostavim cijele noći). Ukrasiti lješnjacima, čokoladom, sitnim ukrasima... U slast!
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike