Gastro
POSEBNO JE INTERESANTNA DJEČICI

Kućica od čokolade
Objavljeno 15. prosinca, 2022.
Kućica od čokolade svakako može biti zanimljiva u božićno vrijeme, kada okitite bor i ispod stavite ovu maketu od čokolade. Posebno je interesantna dječici, koja će se često motati oko kućice, a i ako joj ponestane koji dio, nemojte im zamjeriti, jer njima će to biti ono slatko dječije zadovoljstvo.

Potrebno:

Kalup za kućicu

Čokolada - bijela

Čokolada - tamna

Podloga na kojoj ćese kućica montirati

Fišeci od masnog papira

Šećer u prahu

Sito za prosijavanješećera u prahu

Kist

Čaša koja će pridržatiprvu stranicu

Vata za dojam dimaiz dimnjaka

Izrada:

1. Bijelu i tamnu čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Ako nemate čokolade u kapljicama, prije topljenja čokoladu nasjeckajte kako bi se brže otopila.

2. Na kalupu prvo bijelom čokoladom iscrtajte konture prozora i vrata. Učinite to s pomoću fišeka od masnog papira. Stavite kalup u hladnjakr da se stegne.

3. Zatim tamnom čokoladom popunite sve praznine u kalupu, također s pomoću fišeka, tako će vam biti urednije. Stavite kalup u hladnjak da se čokolada stegne.

4. Nakon što izvadite stegnutu čokoladu iz kalupa, ponovite postupak još jednom.

5. Kada imate gotove dijelove obaju krovova, iscrtajte bijelom čokoladom udubine. Iscrtajte bijelom čokoladom i konture borića i dječice. Ostavite u hladnjaku da se čokolada stegne.

6. Nastavite sastavljati kućicu tako da na donji dio dijelova stranica nanesete bijelu čokoladu, a na bočne dijelove tamnu čokoladu. Tako čokoladom spajajte kućicu. Za prvu stranicu bit će vam potrebna čaša, koja će spriječiti da stranica padne, poslije ju možete skloniti.

7. Nakon bočnih stranica zalijepite krov, a potom i dimnjak.

8. Prije postavljanja dimnjaka po sredini, na spoj krovova, nanesite bijelu čokoladu, kao snijeg. I donje stranice dimnjaka lijepite bijelom čokoladom, a bočne tamnom. Na kraju oko dimnjaka nanesite bijelu čokoladu kao snijeg, kao i na površinu krova. Nakon što se čokolada stegne, u dimnjak postavite vatu koja će dati efekt dima.

9. Oko kućice po tacni nanesite bijelu čokoladu koja će dati efekt snijega, ali pripazite da čokolada nije jako tekuća, jer će se sasvim izravnati, a cilj nam je da dobijemo neravnine. Na dijelu gdje su vrata kućice ostavite mjesta za stazu.

10. Nakon što se čokolada lagano počne stezati, postavite dječicu i boriće oko kućice.

11. Četkicom stazu premažite bijelom čokoladu.

12. Na kraju po krovu kućice posipajte šećer u prahu za efekt snijega, možete malo i oko kućice.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

2

3