Osijek
U KULTURNOM CENTRU 10. PROSINCA

Koncert “Lipe” i Akademskog muškog zbora FER-a
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
U rujnu 2022. godine u Poreču je održan 55. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture. Tom je prigodom Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" iz Osijeka osvojilo titulu državnog prvaka, a Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu proglašen viceprvakom u amaterskom zborskom pjevanju. Na istom je Susretu dogovorena suradnja dvaju uspješnijih hrvatskih zborova na inicijativu prof. dr. sc. Drage Žagara, predsjednika HPD-a "Lipa" i redovitoga profesora na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

- Na tom zajedničkom koncertu u Osijeku dva će prijateljska zbora izvesti dvadesetak skladbi, među kojima će se naći i dio natjecateljskog programa sa spomenutog natjecanja, a program će upotpuniti i drugim zanimljivim skladbama duhovnog i svjetovnog sadržaja, skladbama temeljenim na hrvatskoj tradicijskoj glazbi, kao i na zborskim obradama popularnih skladbi hrvatskih i stranih autora. Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek - kaže Karlo Kobaš, tajnik HPD-a "Lipa".

Koncert će se održati u subotu (10. prosinca), s početkom u 18 sati, u Kulturnom centru Osijek. Dirigentica HPD-a “Lipa” je Valerija Fischbach, a dirigent Akademskog muškog zbora Fakulteta elektronike i računarstva Josip degl’ Ivellio. Ulaz na koncert je besplatan.

I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

U CRKVI SV. KRIŽA U TVRĐI

Koncert Pjevačkog društva sv. Josipa

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana