Regija
GRAD POMAŽE U STAMBENOM ZBRINJAVANJU

Potporu uzelo 11 mladih obitelji
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
SLATINA



Osim zapošljavanja i time osiguranja izvora prihoda, stambeni prostor, odnosno kuća ili stan, osnovni su problem mladih ljudi koji stupanjem u brak osnivaju nove obitelji.

Kako bi se zaustavio trend iseljavanja, a građanima osigurao što ljepši i ugodniji život, na slatinskom području uveden je niz demografskih mjera, među kojima je i potpora kojom Grad pomaže stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.

Mlade obitelji ove su godine na slatinskom području mogle ostvariti potporu od 15.000 kuna kao pomoć pri gradnji obiteljske kuće ili kupnje građevinskog zemljišta, odnosno stambenog objekta – kuće ili stana u vlasništvu druge fizičke ili pravne osobe uz uvjete propisane javnim pozivom. Tijekom godine tu je mjeru iskoristilo 11 mladih obitelji, kojima je ukupno isplaćeno 165.000 kuna iz proračuna Grada Slatine.

– Drago mi je što su mlade obitelji sa slatinskog područja prepoznale napore Grada da im se pomogne u rješavanju njihova stambenog pitanja. Ono što veseli je da iz godine u godinu zainteresiranost mladih obitelji raste, kao i visina potpore, koja je ove godine iznosila 15.000 kuna, što je duplo više od iznosa koji smo imali na početku uvođenja ove mjere. Izuzetno sam zadovoljan jer to znači da se na slatinskom području radi i gradi te da mladi ovdje planiraju ostanak i podizanje svojih obitelji – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Prema njegovoj najavi, mlade obitelji na slatinskom području i dalje će moći iskoristiti ovu potporu Grada jer će se ta demografska mjera provoditi i sljedeće godine. P.Ž.
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike