Regija
PROGLAŠEN VOLONTER GODINE, URUČENA PRIZNANJA ZA ANGAŽMAN

Najvolonterka Izabela Agh, priznanja Jeleni Momčilović, Heleni Ivičin i Kseniji Dimić
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
BELI MANASTIR



Oazin volonterski centar, u povodu Međunarodnog dana volontera, sedmi je put organizirao dodjelu nagrade za volontera godine i priznanja za volonterski angažman na području Baranje.



Vesna Nedić, voditeljica projekta "Volontiraj i ti", i Ana Jeličić, voditeljica Oazina volonterskog centra, podsjetile su kako je uoči dodjele nagrada i priznanja raspisan svojevrsni natječaj, na koji su se sa svojim nominacijama mogle javiti sve baranjske udruge, ustanove, institucije... Ove je godine za volonterku godine izabrana Izabela Agh, predsjednica MKU-a Pelmonostor. Priznanja za volonterski angažman u 2022. godini dobile su Jelena Momčilović, članica DVD-a Beli Manastir, Helena Ivičin, vjeroučiteljica OŠ dr. Franje Tuđmana, i Ksenija Dimić, članica belomanastirske Udruge Alerga. Kako je rečeno, Izabelu Agh nominirala je matična udruga, a nominaciju je podržala i Matica umirovljenika, u kojoj je također aktivna.

"Izabela je svojim vrijednim i angažmanom zajednici dala više od 700 volonterskih sati u kojima je svojim kreativnim i organizacijskim vještinama, kroz razna događaje, radila na promoviranju tolerancije, suživota, očuvanju kulturnih vrijednosti mađarske zajednice, međunarodnoj suradnji i još mnogo toga", obrazloženo je. DVD Beli Manastir za priznanje za volonterski rad nominirao je Jelenu Momčilović, naglasivši kako je njezin nesebični rad i trud u DVD-u nemjerljiv u satima jer sudjeluje u gotovo svim tehničkim i požarnim intervencijama, kao i u raznim akcijama te domaćim i međunarodnim manifestacijama. Podsjetili su kako je dobitnica brojnih nagrada, plaketa i priznanja. Helenu Ivičin pak nominirala je OŠ dr. Franje Tuđmana, uz potporu udruge Prijatelji svetog Martina.

"Za ovu samozatajnu osobu predlagatelji imaju samo lijepe riječi, što pridonosi kvaliteti rada s osnovnoškolcima u izvanškolskim aktivnostima, poput poticanja djece na volontiranje kroz razne akcije, sajmove i slično, gdje promiče društvene i humanističke vrijednosti", "opisana" je Helena, uz dodatak kako aktivno sudjeluje i u Župi Beli Manastir, gdje promiče humanitarni i volonterski rad.

Prilikom dodjele priznanja Kseniji Dimić, koju je nominirala matična Udruga Alegra, istaknuto je kako je osoba neprocjenjivih vrijednosti i kvalitete. “Ksenija je solidarna, kreativna, požrtvovna, komunikativna i organizirana u svom radu. Kažu da je pomagač, pokretač i nositelj pozitivnih promjena u njihovoj udruzi. Svoje slobodno vrijeme posvetila je aktivnom i nesebičnom promicanju ciljeva i zadataka svoje udruge, gdje se ističe u radu s djecom i mladima, ali i u organiziranju raznih akcija”, obrazloženo je. Ivica Getto
Tijekom 2022. godine u 22 Oazine aktivnosti uključen je bio 61 volonter. Odradili su više od 400 sati

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike