Mozaik
UMRLA JE KIRSTIE ALLEY

Nagrađivana glumica i voljena komičarka
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
Kirstie Alley, Emmyjem nagrađena glumica, najpoznatija po ulozi Rebecce Howe u "Kafiću Uzdravlje", umrla je u dobi od 71 godine. Njezina obitelj objavila je vijest na društvenim mrežama, otkrivši da je preminula nakon kratke borbe s rakom.

Alley je 1980-ih glumila u brojnim filmovima, uključujući "Summer School", "Shoot to Kill" i "Look Who‘s Talking". Probila se u NBC-jevoj humorističnoj seriji "Kafić Uzdravlje" u kojoj je glumila od 1987. do 1993., a za tu ulogu nagrađena je Zlatnim globusom i nagradom Emmy. U 1990-ima Alley je glumila u filmovima poput "Madhouse", "Sibling Rivalry", "Village of the Damned", "It Takes Two", "Deconstructing Harry", "For Richer or Poorer" i "Drop Dead Gorgeous". Svoju drugu nagradu Emmy osvojila je 1994. za ulogu u TV filmu "David‘s Mother".

Vrativši se na televiziju, Alley je glumila u NBC-jevu sitcomu "Veronica‘s Closet" od 1997. do 2000. prije nego što je stvorila vlastitu seriju, "Fat Actress", za Showtime. Serija bez scenarija prikazivala se jednu sezonu 2005. i prikazivala je Alleyine pokušaje da održi uspješnu holivudsku karijeru kao krupna glumica - što je bila tema koja je dominirala njezinom karijerom veći dio njezina života. Alley je glumila u kratkotrajnom sitcomu "Kirstie" 2013. prije nego što se okrenula televizijskim reality emisijama "Dancing With the Stars", "Celebrity Big Brother" i "The Masked Singer". Dobila je zvijezdu na Hollywood Walk of Fameu 1995. T.K.
Najčitanije iz rubrike