Crna kronika
PIJANE VOŽNJE SLAVONIJOM I BARANJOM NE POSUSTAJU

Vozio bicikl s 3,13 promila alkohola
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
I protekli vikend slavonske prometnice obilježili su pijani i prebrzi vozači. Pijani rekorder vikenda, zaustavljen u Požeško-slavonskoj županiji, 41-godišnji je biciklist koji je imao 3,13 promila alkohola u krvi, a zaustavljen je u Ulici Poljanska, u Antunovcu. Biciklist je odveden u policijsku postaju dok se ne otrijezni. U istoj županiji, za vikend, utvrđeno je 69 prometnih prekršaja, od čega se 11 odnosilo na alkohol i 36 na prebrzu vožnju.

Tijekom vikenda, u Osječko-baranjskoj županiji, u prometu su zatečena 22 vozača automobila, pet biciklista i dva vozača električnog romobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Osim toga, još su zabilježena 193 prometna prekršaja, od kojih 75 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola, od 2,22 promila, izmjerena je 43-godišnjem biciklisti iz Bistrinaca, koji je zaustavljen u subotu, u 21.55 sati, u Belišću. U petak, u 22.45 sati, u Belom Manastiru zaustavljen je automobil kojim je upravljao 52-godišnjak iz Branjinog Vrha s 1,67 promila alkohola u krvi. U subotu, u 18.05 sati, u Čemincu je zaustavljen 55-godišnji vozač automobila iz Grabovca koji je imao 1,84 promila. U nedjelju, u 4.14 sati, u Belom Manastiru zaustavljena je 37-godišnjakinja iz Petlovca, koja je vozila automobil s 1,25 promila alkohola u krvi. Za njezin prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci te četiri negativna boda. Svi pijani vozači završili su na triježnjenju.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom vikenda policajci su zatekli 11 pijanih vozača. Najveća koncentracija (1,50 promila), zabilježena je kod 64-godišnjeg vozača zatečenog u subotu, oko 15 sati, u Ulici Savezne Republike Njemačke u Vukovaru. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, jedan vozač smješten je u posebne prostorije dok se ne otrijezni. Stacionarne kamere u ovoj županiji zabilježile su osam prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. S.Lacić
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi