Regija
SVAKA IMA I KUHINJU I BLAGOVAONICU

Škole spremne za besplatnu prehranu
Objavljeno 5. prosinca, 2022.
Prema podatcima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Virovitičko-podravska županija je, uz Požeško-slavonsku, jedina županija u kojoj sve osnovne matične i područne škole kojima je Županija osnivač imaju i kuhinju i blagovaonicu te su potpuno spremne za uvođenje besplatne prehrane za sve učenike, koja se uvodi od drugog polugodišta ove školske godine.

- Projekt besplatne prehrane nastavak je snažne i odgovorne politike Vlade RH. Važno je da svako dijete ima iste prilike i mogućnosti u obrazovnom sustavu. Virovitičko-podravska županija kontinuirano, iz godine u godinu, poboljšava uvjete u našim školama pružajući našim učenicima jednakost i ravnopravnost. Primjerice, u posljednjih pet godina Županija je uložila više od 2,5 milijuna kuna u kuhinjsku opremu te namještaj u blagovaonicama u školama u kojima smo osnivači – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, novom mjerom Vlade RH bit će osigurana i dodatna zapošljavanja u školama, pa tako i na području VPŽ-a, sukladno s potrebama i normativima određenima standardom kako bi se sve moglo organizirati prema zakonskim smjernicama. O tome je, između ostalog, bilo riječi u srijedu na sjednici kolegija ravnatelja osnovnih škola Virovitičko-podravske županije, održanog pod predsjedanjem pročelnice za obrazovanje i demografiju VPŽ-a Martine Bunić.

Za mjeru besplatne prehrane bit će osigurano deset kuna po učeniku za jedan dnevni obrok. Taj obrok odredit će škola zajedno s osnivačem, a sve u skladu s Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika, koje je propisalo Ministarstvo zdravlja.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike