Regija
ŽUPANJSKA ZIMSKA BAJKA

Božićna čarolija u Županji počinje 16. prosinca
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
Brojni koncerti, bogat kulturno-umjetnički program, sajam, klizalište i druga događanja, uz bogatu gastro- ponudu

Koncertom Domenice pod svjetlećim božićnim nebom na Trgu kralja Tomislava 16. prosinca počet će Županjska zimska bajka. Tijekom trajanja manifestacije, koja će završiti 31. prosinca zajedničkim dočekom Nove godine, svatko će moći naći nešto za sebe, za svoju dušu i osjetiti božićno raspoloženje i blagdanski ugođaj. Zvuke dobre glazbe i klizanje na otvorenom obogaćivat će mirisi i okusi kuhanog vina i čaja, slasnih fritula, medenjaka i raznih gastronomskih delicija. Poseban ugođaj cijeloj priči dat će i vožnja fijakerom prigodno ukrašenim ulicama grada. Za bogat i raznovrstan program, koji će Županjce uvesti u najradosnije i najiščekivanije doba godine, pobrinuli su se Turistička zajednica Županje i Udruga Urban fest, pod pokroviteljstvom Grada. U subotu, 17. prosinca, popularna Klapa Rišpet svojim koncertom na trgu zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a u nedjelju u Županju stiže Golden String Orchestra. U parku Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber bit će priređena i tradicionalna manifestacija „Kod konjarskih vatri“.  Tog će vikenda, od 16. do 18. prosinca, na trgu biti izložena bogata ponuda Božićnog sajma  tradicionalnih domaćih proizvoda.


MOTOMRAZOVI, IGOR DELAČ, DJ BANA…


Program Županjske zimske bajke svojim će nastupima obogatiti i srca razgaliti i mališani Dječjeg vrtića Maslačak Županja i Petar Pan Drenovci, Udruga Golubovi Županja, korisnici Cjelodnevnog boravka Gradskog društva CK-a Županja, zbor Adoro…  Posjetitelji će pod božićnim nebom uživati i u folkloru, u koreografijama koje su im pripremili „Igrišće“ i KUD Tomislav, a potom i u zvucima tamburice, uz TS Beskraj. Kazalište Županja izvest će „Malu božićnu priču“, a svoj će doprinos manifestaciji dati i Udruga Đeram. Za dobro raspoloženje pobrinut će se i Akustik bageri, a 23.  prosinca Županjce će zabavljati Igor Delač. Tog će petka u prijepodnevnim satima gradom prodefilirati i Motomrazovi, u organizaciji Moto kluba Županja. A  članovi Športsko-ribolovnog društva "Sava" svoje će sugrađane već tradicionalno na Badnjak  počastiti pečenom ribom. Na Badnju večer i Božić odličnim izborom glazbe okupljene na trgu zabavit će i rasplesati DJ Bana. Drugi dan Božića rezerviran je za Božićni koncert KUU Kristal-Sladorane, a pozornicu potom preuzimaju Neki novi klinci.


KONCERT OPĆE OPASNOSTI

U utorak, 27. prosinca, tradicionalni je božićni koncert Opće Opasnosti - jedinstveni događaj koji se, tvrde mnogi, može doživjeti samo u Županji, i u dvorani Gimnazije očekuje se pravi spektakl. U okviru programa Županjske zimske bajke nastupit će i Marina i Dorijan, a prigodni koncert „Raduj se cijeli svijete“ u dvorani Mladost održat će zbor Aeternum. Za dobro raspoloženje na trgu pobrinut će se i grupa Babylon i Meri Andraković. U petak, 30. prosinca svojim će pomno odabranim repertoarom svoje sugrađane počastiti Mustre i Sinđir.  A Županjce će u Novu godinu pjesmom i plesom uvesti popularni TS Caprio.
Tijekom 16 dana trajanja Županjske zimske bajke građani će moći uživati u pravoj božićnoj čaroliji, i u druženju i zajedništvu bar na tren pokušati zaboraviti brige i probleme koje ih tište. Uz smijeh i veselje,  širenje dobrote i ljubavi rađa se i optimizam, svima nam toliko potreban u ovim izazovnim i turbulentnim vremenima.


Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike