Svijet
VIKTOR ORBAN OPTUŽUJE EU:

“Blokirate Mađarsku iz političkih razloga”
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
Mađarski premijer Viktor Orban optužio je u petak Bruxelles da želi zamrznuti novac namijenjen Mađarskoj "iz političkih razloga", odnosno politike Budimpešte prema migrantima i njezina protivljenja sankcijama protiv Rusije zbog rata u Ukrajini.



Europska komisija preporučila je u srijedu da se zamrzne više od 13 milijardi eura europskih sredstava predviđenih za Mađarsku zbog problema s korupcijom u zemlji. Komisija je odlučila biti čvrsta prema Orbanu kojeg optužuje za "ucjenu", jer blokira plan zajedničke pomoći od 18 milijardi eura Ukrajini i minimalni korporativni porez.



"U nekoliko temeljnih pitanja postoje razlike u stajalištima između EU-a i Mađarske, i zato Bruxelles ne voli mađarsku vladu", rekao je. Bruxelles "zahtijeva otvaranje naših granica migrantima, ali mi to nećemo učiniti, uvođenje u našim školama njihove spolne propagande, ali mi to nećemo učiniti", rekao je. Bruxelles "zahtijeva također našu bezuvjetnu potporu sankcijama i ratu (protiv Moskve), ali mi ni to nećemo učiniti", poručio je nedvosmisleno Orban. H
Najčitanije iz rubrike