Crna kronika
VOZAČ I SUVOZAČICA NISU BILI VEZANI

Mlada žena umrla u bolnici nakon naleta auta na parkirani teretnjak
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
Dvadesetdvogodišnja suvozačica preminula je u bolnici od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila u Budrovcima 19. studenoga u 16.25 sati. - Do prometne nesreće došlo je kada se 26-godišnji vozač automobila iz Viškovaca kretao Ulicom Stjepana Radića u smjeru Đurđanaca, a da pritom nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, te je udario u nepropisno parkirano teretno vozilo. Vozač i 22-godišnja suvozačica nisu koristili sigurnosni pojas, a trogodišnje dijete nije bilo u sjedalici.

Vozač i dijete zadobili su lakše ozlijede, dok je 22-godišnjakinja prevezena u Klinički bolnički centar Osijek, a potom i u Klinički bolnički centar Dubrava u Zagrebu, gdje je 25. studenog preminula od zadobivenih ozljeda. Protiv vozača automobila slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici Policijske postaje Đakovo, a tijekom kojega je cesta bila zatvorena te se promet odvijao zaobilaznim prometnim pravcima - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Prema dostupnim informacijama mlada žena 19. je žrtva prometnih nesreća koje su se dogodile ove godine u Osječko-baranjskoj županiji, što je četiri smrtno stradale osobe više nego cijele prošle godine. Naime, ukupni broj evidentiranih prometnih nesreća 2021. godine iznosio je 2075, što je 250 nesreća ili 13,7 posto više u odnosu prema 2020. godini. Od ukupnog broja prometnih nesreća 15 je bilo sa smrtno stradalim osobama, što je 25 posto više u odnosu prema 2020. godini, s ozlijeđenim osobama je 537 ili 7 posto više, te 1523 s materijalnom štetom ili 16,2 posto više u odnosu prema 2020. godini. Ukupno stradalih osoba u prometnim nesrećama tijekom 2021. godine je 744, što je pet stradalih ili 0,7 posto više u odnosu prema 2020. godini. Smrtno stradalih osoba tijekom 2021. godine bilo je 15, što je 7,1 posto više u odnosu prema 2020. godini.

Brzina je i dalje prvi razlog stradavanja u Hrvatskoj, a samo u Osječko-baranjskoj županiji tijekom 2021. godine zbog nepropisne brzine evidentirano je 18.924 prekršaja. Pijanih vožnji bilo je čak 2086. Samo tijekom četvrtka na području PU osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno šest pijanih vozača automobila. Najveća koncentracija od 1,50 promila izmjerena je 40-godišnjaku iz Branjina Vrha koji je zaustavljen u Belom Manastiru u 15.10 sati. Prijeti mu plaćanje 15.000 kuna kazne, zabrana vožnje do 12 mjeseci i četiri negativna boda.

Iz policije navode kako će se i ovoga vikenda provesti akcija usmjerena na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima. Policajci će ponajprije obratiti pozornost na prekršaje prekoračenja brzine kretanja, alkohol, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom kao i druge teže prometne prekršaje.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri