Kultura
U GRADSKOM KAZALIŠTU “JOZA IVAKIĆ” U VINKOVCIMA

Bogat program za velike i male uz predstave i filmove
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
U subotnjim predstavama u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" prijepodne moći će uživati najmlađi, a na večer i odrasli. U 11 sati na programu je premijera predstave za djecu "Oprosti za Božić 2: Sjevernopolska avantura", autorskog projekta Katarine Šestić Baotić i Josipe Oršolić, u suradnji vinkovačkog kazališta s KD-om IGLU. Uz autorice Katarinu Šestić Baotić i Josipu Oršolić, u predstavi igra i Andrija Krištof. Sestre Laura i Nora, sada već dobre prijateljice Djeda Mraza, pripremaju iznenađenje za ovogodišnji susret s njim. Međutim, iznenade se i same jer Djeda nema. Što se dogodilo? Je li riječ o običnom kašnjenju ili je snijeg zatrpao Sjeverni pol, ili...?

Istog dana na večer, s početkom u 20 sati, Vinkovčani koji vole komediju mogu pogledati predstavu "Stanko i Oliver" u produkciji Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, a u režiji Siniše Novkovića. Predstava "Stanko i Oliver", u kojoj igraju Nino Pavleković, Andro Damiš i Vanja Gvozdić, temelji se na filmovima fizičke i slapstick komedije iz zlatnog doba Hollywooda, između 1915. i 1963., kad su u Hollywoodu radile mnoge globalne komičarske ikone kao što su Charlie Chaplin, Buster Keaton, Laurel i Hardy, braća Marx... Miješanjem forme fizičke i slapstick komedije zlatnog doba Hollywooda sa suvremenim humorom današnjice nastaje karlovačka predstava "Stanko i Oliver". Priča prati dva najbolja prijatelja Stanka i Olivera na njihovu putovanju iz Hrvatske prema Azurnoj obali. Budući da je jedan djetinjast i nespretan, a drugi razmetljiv i brzoplet, dolazi do sudara dvaju različitih šašavih svjetova. U tom sudaru nastaje kaos, u kojem svakodnevni benigni problemi za Stanka i Olivera postaju gotovo nepremostiva prepreka.

U sklopu Adventskog filmskog utorka, kada se, u kazališnoj dvorani, s početkom u 19 sati prikazuju filmovi za djecu, a koji organizira Kulturni centar Vinkovci, u sljedeći utorak, 6. prosinca, na programu je animirana komedija “Paddington 2”. Slijede sjajna akcijska komedija “Free Guy” (12. prosinca) i animirana komedija “Arthur Božić” (20. prosinca). Na sve predstave za mališane ulaz je besplatan. M. Flego
Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike