Osijek
PUČKO UČILIŠTE - PROJEKT INKLUTOUR

Educiraju 110 invalida za posao
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održan je okrugli stol i predstavljen, kaže Martina Papak zadužena za medijsku vidljivost, EU projekt Inklutour za osposobljavanje i integraciju osoba s invaliditetom u ugostiteljski i turistički sektor.

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Osijek, čiji direktor Mario Seleš kaže da je vrijednost 2.316.445,32 kuna, a partneri su Ugostiteljsko-turistička škola, Inkluzivna kuća Zvonoi Ora - tours.

- Okruglom stolu tema je "Odgovaranje na potrebe tržišta rada kroz edukaciju osoba s invaliditetom", cilj je podizanje svjesnosti o problemima invalida, a još više o mogućnostima njihovog zapošljavanja. Moramo shvatiti da nemamo svi iste pozicije u društvu, širimo svijest da i drugi prepoznaju invalide kao svoje moguće zaposlenike, kao turističke vodiče i animatore u turističkim aktivnostima za osobe s invaliditetom. Edukacija obuhvaća 110 osoba - kazao je Seleš.

Romano Kristić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, potvrdio je da je potreba za ovakvim edukacijama realna zato što je u RH 10 do 15 posto osoba s invaliditetom. “Treba raditi na podizanju motivacije za tržište rada, što nije jednostavno, s obzirom na to da je izlazak iz sustava socijalne skrbi vrlo jednostavan, a povratak vrlo kompliciran, dok garancije dugog zaposlenja nema”, kazao je Kristić. D.Pejić
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike