TvObzor
OD 5. PROSINCA U KASNOVEČERNJEM TERMINU NA DRUGOM PROGRAMU HTV-A

Finalna sezona špijunske serije “Domovina”
Objavljeno 2. prosinca, 2022.

Posljednju sezonu Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađivane špijunske serije “Domovina” (“Homeland”) HRT će prikazivati od ponedjeljka, 5. prosinca, u kasnovečernjem terminu na Drugom programu HTV-a. Od ponedjeljka do četvrtka emitirat će se po dvije epizode osme sezone Showtimeove serije nastale prema originalnoj izraelskoj seriji “Ratni zarobljenici” Gideona Raffa.



U finalnoj sezoni “Domovine” Carrie Mathison (Claire Danes), liječi se nakon višemjesečnog okrutnog zarobljeništva u ruskom zatvoru. Njezino se tijelo oporavlja, ali pamćenje je i dalje oštećeno, što je problem za Saula (Mandy Patinkin) koji je sada savjetnik za nacionalnu sigurnost novog predsjednika Warnera (Beau Bridges). Glavni prioritet Warnerove mlade administracije završetak je “vječnog rata” u Afganistanu, pa Saul putuje na mirovne pregovore s talibanima. Ali Kabul je pun ratnih vođa i plaćenika, fanatika i špijuna, pa Saul treba veze i stručnost koje mu može dati samo njegova štićenica. Unatoč savjetu liječnika, Saul moli Carrie da posljednji put ode s njim u lavlju jazbinu.

Uz Claire Danes i Mandyja Patinkina, u završnoj sezoni američke serije glume Maury Sterling (Max Piotrowski), Linus Roache (David Wellington), i Costa Ronin (Yevgeny Gromov), a vraćaju se Nimrat Kaur i Numan Acar koje smo gledali u četvrtoj sezoni. Izvršni producenti su Alex Gansa, Howard Gordon, Chip Johannessen, Lesli Linka Glatter, Patrick Harbinson, Claire Danes, Michael Klick, Gideon Raff, Avi Nir i Ran Telem, a producenti Katie O’Hara, Mandy Patinkin, Lauren White i Sunday Stevens.

U prvoj epizodi, u ponedjeljak, 5. prosinca od 23.50 sati, Carrie se oporavlja u Njemačkoj. Saul pregovara, a Max ima novi zadatak. Carrie, u drugoj epizodi, ponovno stupa u kontakt sa starim saveznikom. Tasnim traži savjet. Saul pronalazi nadu. Režiju prve dvije epizode potpisuje Lesli Linka Glatter. U trećoj i četvrtoj epizodi, u utorak, 6. prosinca od 23.50, Carrie dogovara sastanak. Hakani nailazi na probleme kod kuće, a Saul sklapa dogovor i planira objavu. Carrie doživi iznenađenje. Redatelj treće epizode je Keith Gordon, a četvrte Seith Mann.

Carrie traži odgovore u petoj epizodi koja je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak, 7./8. prosinca od 0.15. Max pokuša spašavanje, a G’ulom iskoristi priliku. U šestoj epizodi prevrat u Washingtonu dovodi istragu u Kabul. Redatelj pete epizode je Alex Graves, a šeste Tucker Gates. Saul pronalazi neočekivanog saveznika. Carrie također, a Wellington nešto otkriva. Dio je to sadržaja sedmog i osmog nastavka koje HRT emitira u četvrtak, 8. prosinca od 23.55. Režiju sedme epizode potpisuje Lesli Linka Glatter, a osme Michael Klick. D. Miklić
Prioritet Warnerove administracije završetak je "vječnog rata" u Afganistanu, pa Saul putuje na pregovore s talibanima

Najčitanije iz rubrike