Regija
U VAROŠKOJ ŠKOLI UVODNA KONFERENCIJA

Hrvatska i Norveška u projektu su HobIT
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
LEVANJSKA VAROŠ



U utorak je u OŠ S. S. Kranjčevića održana uvodna konferencija projekta "E, baš hoću biti poduzetnik", skraćenog naziva HobIT. Početak poduzetničkog putovanja za nastavnike iz triju OŠ, a onda i za njihove učenike, počeo je u kolovozu prvim edukacijama u sklopu projekta. Na konferenciji su predstavljene aktivnosti koje okupljaju partnere iz RH i Norveške. Uz ravnatelje OŠ koji sudjeluju u projektu, sudjelovali su i predstavnici Visoke škole za zeleni razvoj iz Norveške te viši savjetnik za osnovnoškolsko obrazovanje Osječko-baranjske županije (OBŽ) Mišo Tokić, načelnik Slavko Tidlačka, partneri i suradnici iz zajednice Levanjska Varoš.

- OBŽ podržava projekte i inicijative škola koje pokreću zajednice u kojima djeluju. Vi ste nositelji znanja, a mi smo tu da vas podržimo jer ono što je važno jest biti dobar partner za dobrobit naše djece i učenika – istaknuo je Tokić.

- Općina podržava projekte škole - dodao je Tidlačka.

Da je cjeloživotno učenje važno istaknula je i ravnateljica OŠ Šećerana Đurđica Petrović, a ravnatelj OŠ Antunovac Tomislav Duk važnost suradnje među školama u županiji.

Među edukacijama je i ona koju provodi Visoka škola za zeleni razvoj iz Norveške, čiji je Rhys Evans rekao: "Naš fokus usmjeren je k razvoju zajednica te pretvaranju znanja u praksu. Vi ste stručnjaci u svojim zajednicama, znate kako one funkcioniraju, a mi smo tu da vas usmjerimo i mentoriramo u procesu koji će, nadamo se, dovesti do nekih promjena u zajednicama i školama iz kojih dolazite."



Nositelj projekta je varoška OŠ S. S. Kranjčevića. Ravnateljica Nataša Šego kaže da je ovo prvi veliki projekt Škole, ističući kako ovakvi projekti potiču neke nove modele i prakse učenja. HobIT je usmjeren na unaprjeđivanje vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz STEM područja, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i darovitim učenicima u OŠ S. S. Kranjčevića iz L. Varoši, OŠ Antunovac i Šećerana iz Belog Manastira. Uz njih, partneri su i Visoka škola za zeleni razvoj iz Norveške, Zaklada Slagalica, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike