Osijek
GRAD ZA ROĐENDAN ČASTI SVOJE STANOVNIKE I GOSTE

Besplatni GPP, bazeni i ZOO vrt
Objavljeno 1. prosinca, 2022.

Naš će grad sutra, 2. prosinca, obilježiti svoj 236. rođendan. U onom službenom dijelu, najprije jedan infrastrukturno značajan događaj - u 9 sati svečano se otvara nova dionica autoceste Slavonika, od Osijeka do Belog Manastira, nakon čega od 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu slijedi i svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj će nazočiti i Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

On će potom, zanimljivo, iz Zračne luke Osijek redovnim letom odletjeti za Muenchen, slijedom svojih daljnjih obveza.

Program se u Osijeku nastavlja dugoočekivanim otvorenjem obnovljene zgrade područnih službi HZMO-a i HZZO-a, u Ulici kralja Zvonimira 1, uz nazočnost ministrice Nataše Tramišak i ministra Marina Piletića. Službeni dio programa bit će zaokružen u 18 sati svečanim otvorenjem Adventa, koji se ove godine vratio u Tvrđu.

No kako bi što više Osječana moglo uživati u "svome" danu, gradonačelnik Ivan Radić najavio je kako će u petak za sve sugrađane i goste koji se taj dan zateknu u našem gradu biti besplatan prijevoz GPP-ovim javnim prijevozom. Također, bit će besplatno kupanje na Gradskim bazenima, kao i obilazak ZOO vrta! "To će biti jedan od darova našim sugrađanima", rekao je Radić, koji se, kako kaže, posebno veseli druženju na Adventu u Tvrđi, ne samo sutra, nego i tijekom cijelog prosinca. D. Kuštro

Najčitanije iz rubrike