Crna kronika
ZADRANKA ZAVRŠILA U LISIČINAMA

Pijana psovala konobaru, odbio joj je dati alkohol
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Nakon bujice psovki upućene konobaru i zaštitaru pijana se žena okomila i na policajce, a jednoga je i udarala rukama

Zanimljivo je što alkohol može učiniti ljudima, jedni su, kada popiju, pravi veseljaci, smiju se, pjevaju, drugi se pak povuku u sebe, a treći postaju pravi svadljivci, nerijetko pokazuju i pretjeranu agresiju. Dovoljna im je sitnica da planu, a kada im netko opravdano kaže NE, to smatraju kao smrtnu uvredu. Onda kreće salva psovki i posljedično šaketanje. Upravo za to se kao primjer izdvaja slučaj pijane žene u Zadru.



Kako priopćuje Policijska uprava zadarska, narušavanje javnoga reda i mira zabilježeno je u zadarskom kafiću. Odbijanje posluživanja pića u pijane 44-godišnjakinje (1,8 alkoholnih promila) izazvalo je salvu uvreda na račun konobara i zaštitara, a nakon dolaska policajaca na jednoga je nasrnula i izudarala ga rukama, nakon čega je uhićena. Iz zadarske policije u utorak su objavili kako su intervenirali na dojavu da u ugostiteljskom objektu žena pod vidljivim utjecajem alkohola, na naročito drzak i nepristojan način, narušava javni red i mir, vrijeđajući konobara koji je odbio poslužiti ju alkoholnim pićem, a zatim i zaštitara.

Nakon što su stigli, zatekli su 44-godišnjakinju kako se pokušava udaljiti vrijeđajući i omalovažavajući policajce, a u namjeri da ih spriječi u postupanju zbog narušenog javnog reda i mira, pružala im je aktivni otpor te na jednoga i fizički nasrnula, udarajući ga rukama. Policijskom prisilom je svladana te privedena u postaju, gdje joj je alkotestom utvrđeno gotovo 1,8 promila, a kod nje je pronađena i mala količina marihuane (1,8 grama).

Za udaranje policajca kazneno je prijavljena, a prekršajno zbog narušavanja javnog reda i mira te posjedovanja "trave".

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike