Sport
ZBOGOM, EUROPO

Rusi napuštaju Europsku nogometnu federaciju
Objavljeno 28. studenog, 2022.
Rusi imaju plan napustiti Europsku nogometnu federaciju (UEFA) i preseliti se u Aziju, nakon što su gotovo godinu dana suspendirani iz svih natjecanja. Ova bi im odluka omogućila da se reprezentacija i klubovi ponovno natječu na međunarodnoj sceni, što im je zabranjeno početkom ove godine, nakon što je Rusija počela s agresijom na Ukrajinu. Brojni ruski, ali i neki od najuglednijih europskih listova, pisali su o ovim razmišljanjima Rusa, a svi se pozivaju na izjavu predsjednika tamošnjeg nogometnog saveza.

- Iako sam prije nekoliko mjeseci rekao da je razmišljanje o Aziji preuranjeno, sada vjerujem da je to prilika koju treba razmotriti - poručio je predsjednik ruskog saveza Aleksandar Djukov.

Podsjetimo, FIFA i UEFA u veljači su donijeli odluku o suspenziji svih ruskih klubova i reprezentacija iz svojih natjecanja, a ta odluka ostaje na snazi dokle god Rusija vrši agresiju na Ukrajinu. Iako su se nacionalni tim i klubovi žalili Sudu za sportsku arbitražu, nisu uspjeli dobiti taj postupak.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike