Sport
HRVATSKI MALONOGOMETNI KUP

Repić i Torcida ugasili su velike želje Osječana
Objavljeno 28. studenog, 2022.
Osijek nije bio pravi, a uz to nije pronašao lijek za četverostrukog strijelca Anotnija Repića

Ništa od "final eighta" hrvatskog malonogometnog kupa za Osijek. Imali su Osječani velike planove za završni turnir tog natjecanja, željeli su se kandidirati i za organizaciju, ali sve je srušila splitska Torcida, koja je posve zasluženo slavila u Zrinjevcu.



Bila je to još jedna zanimljiva utakmica, u kojoj je bilo puno preokreta i uzbuđenja, ali ostao je dojam kako Osijek nije uspio biti na razini koju je prije utakmice priželjkivao njegov trener Saša Voldin. Njegova je momčad nekako nervozno i nesigurno ušla u susret, pa gosti u prvom poluvremenu nisu napravili veću rezultatsku prednost samo zahvaljujući sjajnom Rončeviću na vratima Osijeka, koji je opet imao nekoliko senzacionalnih intervencija. Imao je Rončević rješenje za sve gostujuće igrače, osim za vrlo raspoloženog Antonija Repića, koji je dva pogodcima (10. i 17. minuta) donio Torcidi vodstvo od 2:0. U finišu prvog dijela dobar potez povukao je trener Osijeka Saša Voldin, koji je odlučio zaigrati s "letećim vratarom" kako bi do odmora njegova momčad bar smanjila zaostatak. To se i dogodilo u 19. minuti, kada je Šalaj jedan odbijanac nakon udarca Damjanovića spremio u mrežu. Na početku drugog poluvremena izgledalo je kao da se Osijek vratio na pravi put. Šalaj je zaokružio hattrick pogodcima u 23. i 24. minuti, čime je donio potpuni rezultatski preokret. No nakon njega Osijek je opet stao. Gosti su zagospodarili terenom, pogodak je opet visio u zraku, a koban za Osječane bio je opet Repić, koji je na svoj konto također upisao treći pogodak te večeri za novo izjednačenje. Taj je gol prilično loše djelovao na moral osječke momčadi, pa je ubrzo Mišerda iskoristio jednu pogrešku u obrani Osječana, te ponovno Torcidu doveo u vodstvo. Voldin je opet pokušao s "letećim vratarom". Lima je bio u glavnoj ulozi u tom razdoblju, ali je njegove udarce uspješno zaustavljao Rozga na vratima Torcide, a najveću priliku Lima je upropastio sam zbog nesnalaženja u dobroj poziciji. Gosti su to znali kazniti, te udarcima Repića i Kumanića na prazna vrata potvrdili prolazak u četvrtfinale.

- Nismo pokazali svoje pravo lice. Nedostajalo je agresivnosti, igrali smo na mahove onako kako možemo, a to se nije pokazalo dovoljnim za pobjedu. Torcida je odigrala odličnu utakmicu i posve nas zasluženo svladala. Žao mi je što nismo iskoristili situaciju kada smo se uspjeli vratiti iz dva pogotka zaostatka. Opet nam je u tim trenutcima nedostajalo samo nešto više koncetracije. Odigrali smo slabiju utakmicu i zato smo eliminirani - objektivno je sagledao događaje Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.

Dalibor Keler
OSIJEK       3 (1)

TORCIDA       6 (2)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 300. Suci: Mislav Đeko i Boris Stanić (oba Zagreb) - po 7. Strijelci: 0:1 Repić (10), 0:2 Repić (17), 1:2 Šalaj (19), 2:2 Šalaj (23), 3:2 Šalaj (24), 3:3 Repić (33), 3:4 Mišerda (35), 3:5 Repić (39), 3:6 Kuzmanić (40). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Rončević 7,5, Pandurević 7, Gelo 6, Lima 6,5, Damjanović 6,5, Jamičić, Blagojević, Amidžić, Šalaj 7,5, Bogati, Čavar 6, Sinicin 6, Šerić 6, Kotris

TORCIDA: Rozga 7, Repić 8, Mišerda 7,5, Družijanić 6,5, Marić 6,5, Trivković 6,5, Kuzmanić 6, Krešimir Palada 6

IGRAČ UTAKMICE: ANTONIO REPIĆ (TORCIDA)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike