Novosti
USTAVNI SUD ODBIO ŽALBU OSJEČKOG SUCA NA ODLUKU DSV-A

Darko Krušlin razriješen dužnosti
Objavljeno 26. studenog, 2022.
Osječki sudac Darko Krušlin razriješen je sudačke dužnosti nakon što je Ustavni sud odbio njegovu žalbu koju je podnio na odluku Državnog sudbenog vijeća poslije stegovnog postupka. Stegovni postupak protiv suca Zvonka Vekića je obustavljen jer je razriješen sudačke dužnosti 16. svibnja, na vlastiti zahtjev. Stegovni postupak protiv dvaju osječkih sudaca pokrenuo je početkom godine Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku. Državno sudbeno vijeće, na sjednici održanoj početkom srpnja, odlučilo je da je Darko Krušlin stegovno odgovoran što je počinio djelo nanošenja štete ugledu suda i sudačke dužnosti te ga razriješilo sudačke dužnosti, na što se osječki sudac žalio.

Ovo je epilog velike afere u kojoj je osječke suce osuđeni bjegunac Zdravko Mamić prozvao zbog korupcije. Darko Krušlin bio je i predsjednik sudskog vijeća koje je osudilo Zdravka Mamića na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz nogometnog kluba Dinama, zajedno s bratom Zoranom i još dvije osobe. Kada je presuda postala pravomoćna, Mamić je dostavio Uskoku USB stick koji sadrži optužbe na račun sudaca, a o toj je temi govorio i na jednoj od svojih konferencija za novinare. Nakon toga je pokrenuta istraga koja je razultirala uhićenjima. Uz osječke suce bio je priveden i poduzetnik Drago Tadić. Braća Mamić i dalje su u bijegu i žive u BiH.

Uskok je nakon istrage osumnjičio trojicu osječkih sudaca, poduzetnika i braću Mamić da su počinili kaznena djela primanja mita, davanja mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem. S.Lacić
DRUŽENJE S MAMIĆEM I SKUPI SAT
Krušlina Uskok sumnjiči da je kao prvostupanjski sudac Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Županijskog suda u Osijeku 22. studenoga 2016. u Zagrebu, iako je znao da je u to vrijeme protiv Zdravka i Zorana Mamića i više drugih optuženika bio u tijeku postupak te da postoji mogućnost da će biti određen za predsjednika raspravnog vijeća u tom slučaju, došao u svečanu ložu stadiona u Maksimiru gdje se upoznao sa Zdravkom Mamićem, s kojim se nastavio družiti. Pritom mu je Mamić, da bi stekao njegovu naklonost, darovao svoj skupocjeni sat. Sat je sudac kasnije vratio Mamiću.

Možda ste propustili...

TURISTIČKA SEZONA MOGLA BI “POJAČATI” POSKUPLJENJA

Za inflaciju krive cijene usluga