Osijek
OPĆINA VLADISLAVCI

Opremili Društveni dom u Dopsinu
Objavljeno 25. studenog, 2022.
Opremanje Društvenog doma u Dopsinu novim stolovima i stolicama zasigurno će dobro doći mještanima pri organizaciji raznih događanja, a okupljanja u Društvenom domu sad će biti još ugodnija.



- Društveni dom opremljen je sa 162 banketne stolice, 21 novim sklopivim stolom te stolnjacima i navlakama za stolove ukupne vrijednosti 82.397,50 kuna. Nastavak je to ulaganja u opremanje društvenih domova kako bi mještani mogli koristiti domove za svoje potrebe u još boljim uvjetima - kaže načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas.



Realizacija je osigurana na temelju dodijeljenog ugovora za projekt prijavljen na “Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije” i zajedničkog projekta Općine Vladislavci i Kulturno-prosvjetne zajednice Hrvata “Šokadija” Sonta prijavljenog na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a pod nazivom “Kultura kao most suradnje”. Tomas dodaje kako je Općina Vladislavci opremila novom opremom prostorije u Društvenu domu u Dopsinu, a KPZH “Šokadija” Sonta obnovio je i uredio Šokačku kuću u Sonti.



- Za aplikaciju na ovaj natječaj bilo je potrebno partnerstvo partnera iz Hrvatske i Srbije u pograničnom prostoru. Posebna pozornost u provedbi programa usmjerena je na pružanje potpore i povezivanje s Hrvatima u Srbiji, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti – pojašnjava Tomas. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike