Kultura
GOSTOVANJE U VINKOVCIMA

Komedija kazališta iz Pečuha “Bog masakra” u Gradskom kazalištu Joza Ivakić
Objavljeno 26. studenog, 2022.
U subotu, 26. studenoga s početkom u 20 sati, vinkovački ljubitelji kazališne umjetnosti imat će priliku u dvorani Gradskog kazališta Joza Ivakić pogledati komediju francuske autorice Yasmine Reza, "Bog masakra" u produkciji Hrvatskog kazališta u Pečuhu. Svjetski poznata francuska dramatičarka, po ocu, trgovcu tekstilom, iransko-ruskog, a po majci, violinistici, mađarskog podrijetla, komediju "Bog masakra" napisala je 2006. Režiju potpisuje József Bodonyi, a igraju u ulozi Véroniqe Houllié Josipa Oršolić, Michel Houllié je Dejan Fajfer, Annette Reille igra Martina Mandek, Alain Reille je Vladimir Andrić, a voditelj snimanja je Đula Beri.

Zanimljivost ove predstave je da je u glumačkoj postavi profesionani glumac vinkovačkog GK Joza Ivakić, Vladimir Andrić, ali i Josipa Oršolić, Dejan Fajfer i Martina Mnadek, iako nisu zaposleni u vinkovačkom kazalištu, često igraju u predstavama vinkovačkog kazališta.

- Ovaj suvremeni francuski komad crpi snagu iz gotovo cijele frankofonske kazališne tradicije, jer se između ostalog u njemu nalaze burleskne scene isto kao i dijalozi koji sadrže preciznu društvenu kritiku umotanu u fini, elegantni humor - kaže Mirela Čikvari, voditeljica marketinga GK Joza Ivakić. M.Flego
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike