Osijek
ZAVRŠENI RADOVI

Novi prostor za građane i goste Osijeka
Objavljeno 25. studenog, 2022.
Projekt "Centar za posjetitelje Tvrđa" kod bivše konjušnice u Ulici cara Hadrijana, vrijedan 18,8 milijuna kuna, završen je nakon 29 mjeseci, a svi njegovi sadržaji od četvrtka su dostupni građanima Osijeka i njegovim posjetiteljima. To je poruka sa završne konferencije koju je uputio zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, rekavši kako uređeni objekt i njegov okoliš pridonosi boljem izgledu povijesne cjeline Tvrđe.

- Prihvatljivi troškovi iznosili su 15 milijuna kuna, od čega je 85 posto tih sredstava, odnosno oko 12 milijuna kuna, financirano iz europskog fonda dok je Grad za uređenje Centra iz proračuna izdvojio pet milijuna kuna. Osim zgrade uređena su dva parkirališna prostora za osobne automobile i parkiralište s deset mjesta za turističke autobuse, uređena je okolna cesta i puštena u promet - istaknuo je Vulin, dodajući kako je za iduće razdoblje planirano unutarnje uređenje i opremanje zgrade.

Voditeljica projekta Nataša Bošnjak kaže kako je riječ o prostoru površine 17.000 četvornih metara, od čega je tisuću kvadrata brutopovršina zgrade, a ostalo su zeleno-pješačke površine i drvoredi.

Na cijelom prostoru zasađeno je 86 stabala, oko 1100 ukrasnih trava, 1800 raznih grmova i zelenila, izgrađeno je dječje igralište, parkirališna mjesta i zgrada koja treba biti opremljena do kraja 2023. godine.

Tomislav Prusina
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana