Kultura
KULTURNI CENTAR

Nastupaju vrsne Vlatka Peljhan i Mia Elezović
Objavljeno 24. studenog, 2022.
U petak, 25. studenoga, u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncert će održati dvije izvrsne glazbenice: violinistica Vlatka Peljhan i pijanistica Mia Elezović, a izvest će zanimljiv klasični koncertni program, na kojem će se naći djela inozemnih i domaćih skladatelja 20. i 21. stoljeća: od Ravela i Adamsa do Detonija i Tarbuka. Koncert je posvećen važnim velikim obljetnicama: 85. godišnjici Ravelove smrti, Detonijevih 85 godina života, Tarbukovih 60 i Adamsovih 75 godina.

Violinistica (i violistica) Vlatka Peljhan rodom je Osječanka koja je počela učiti violinu u klasi profesorice Eve Huhn, koja je odgojila i u svijet poslala brojne generacije uspješnih glazbenika u Osijeku. Vlatka je ostvarila zapaženu internacionalnu karijeru, kao solistica i kao članica brojnih ansambala; koncertna je majstorica Opere HNK-a u Zagrebu i docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje mentorira i vodi brojne studente na njihovu glazbenom putu.

Bogat, raznovrstan i dugačak popis usavršavanja, solsitičkih nastupa, koncertnih pozornica, kontinenata na kojima je nastupala, projekata u kojima je sudjelovala te orkestara i ansambala s kojima je nastupala pijanisticu Miju Elezović svrstavaju u sam vrh hrvatskih glazbenika. U duu s Vlatkom Peljhan izvrsnost se - ne samo udvostručuje nego i multiplicira. Ulaz na koncert je slobodan. T.K.
Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike