Osijek
SJEĆANJE NA SUMJEŠTANE

Laslovo: Već 31 godinu
odaju počast poginulim
braniteljima i civilima
Objavljeno 22. studenog, 2022.
U povodu 31. godišnjice tužnog i bolnog sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje i civile Laslova u Domovinskom ratu, te na privremenu okupaciju Laslova, čija je obrana 152 dana bila prva linija južne obrane Nepokorenog grada Osijeka, obilježava se "Tužno i bolno sjećanje 26. lipnja 1991. - 24. studenoga 2022." u Laslovu.

Tako će, najavljuje predsjednik UDVDR-a Laslovo Stjepan Deže Riki, u srijedu, 23. studenoga, u 16.30 u Parku hrvatskih branitelja – mjestu posebnog pijeteta biti zapaljeno 48 lampiona u čast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima Laslova. U četvrtak, 24. studenoga, u 9.30 kod "Crvenog fiće" u Osijeku start je 4. Polumaratona Osijek - Laslovo. U 10 sati izaslanstva udruge će na počivalištima poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i civila polagati cvijeće i zapaliti svijeće. U Osijeku će to učiniti na grobnici neidentificiranih na Centralnom groblju, zatim na Aninu groblju, u Retfali na vojnom groblju, Mađarskoj Retfali i Novogradskom groblju kod OLT-a. Isto će biti i na mjesnim grobljima u Laslovu, Ernestinovu, Čepinskim Martincima, Punitovcima, Palači i Pecsvaradu.

Nadalje, 24. studenoga u 12 sati u laslovačkom Parku hrvatskih branitelja – mjestu posebnog pijeteta održat će se doček sudionika Polumaratona kod Spomen-obilježja. Uz molitvu za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile Laslova te prigodan program učenika Osnovne škole Laslovo bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće. “Paljenjem svijeća odajmo počast svima poginulima i umrlima”, poziva predsjednik UDVDR-a Laslovo Stjepan Deže Riki. D.P.
Zapalit će svijeće na pet osječkih groblja te u Laslovu, Ernestinovu, Čepinskim Martincima, Punitovcima, Palači i Pecsvaradu

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

Najčitanije iz rubrike