Regija
NAGRADE UČITELJIMA MENTORIMA ZA SPORT

Iz najistočnije županije 3820 učenika bilo na sportskim natjecanjima
Objavljeno 23. studenog, 2022.
VINKOVCI



Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uručio je nagrade učiteljima mentorima za rezultate na sportskim natjecanjima učenika osnovnih i srednjih škola županije u školskoj godini 2021./2022. Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 3820 učenika, od kojih je 2790 iz osnovnih, a 1030 iz srednjih škola. Tri su grada - Županja, Vukovar i Vinkovci - bila domaćini natjecanja učenika, a Vinkovci su ugostili državno natjecanje u džudu za osnovce te za 5. i 6. razrede u futsalu, rukometu, nogometu, odbojci i atletici.

Ukupni pobjednik kod dječaka i djevojčica bila je OŠ Josipa Kozarca Vinkovci, dok je najuspješnija kod djevojaka bila Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci. Najuspješnija kod mladića bila je Tehnička škola Ruđera Boškovića, također iz grada na Bosutu. Ove nagrade bit će veliki poticaj mentorima, ali i učenicima, za daljnji rad kako bi ostvarili još bolje rezultate, drži župan Dekanić, koji je istaknuo kako školski sport treba poticati, jer sama filozofija sporta i njegov razvoj počivaju na osnovama koje djeca steknu u školi.

- Nagrada je zapravo priznanje učenicima za njihov rad i trud te da vide da se isplati biti u sportu, da se isplati živjeti sportski i u duhu fair playa - rekla je Danijela Merli Mitrović, profesorica kineziologije, mentorica, čiji su učenici ostvarili izrazito zapažene rezultate u rukometu za dječake od 5. do 6. te u kategoriji 7. i 8. razredi, kao i u badmintonu i nogometu.

Nagradu za uspješan rad dobila su 24 učitelja mentora, a ukupno je dodijeljeno 25 tisuća kuna. Župan Dekanić najavljuje kako je za sljedeću godinu predviđeno 30 tisuća kuna, pa očekuje više truda i bolje uspjehe, kao i veći broj nagrađenih. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike