Osijek
U IVANOVAČKU ŠKOLU ULOŽENA TRI MILIJUNA KUNA

Najbrojnijoj područnoj školi
sportska dvorana kao
novogodišnji poklon
Objavljeno 22. studenog, 2022.

U dvorištu Područne škole u Ivanovcu djeca broje posljednje dane nastave tjelesnog odgoja na otvorenom - uskoro će imati pravo mjesto i primjerenije uvjete za takve aktivnosti. Gradi im se velika sportska dvorana.



Posjetili smo to selo u kojem ima najviše djece u područnim školama i, koliko se moglo vidjeti, svi su zadovoljni: djeca i radnici koji odrađuju instalaterske i druge završne radove na novom objektu, kao i nadležni u općinskoj i županijskoj upravi.

U dvorištu, podalje od gradilišta i skela, na djecu je, dok su se loptala, budno pazila nastavnica Edita Starčević. Kažu nam da koriste lijepe dane za nastavu vani jer su do sada tjelesni odgoj imali na hodnicima. Načelnik općine Antunovac Davor Tubanjski kaže da će nova dvorana biti višenamjenska; za nastavu, priredbe i druge aktivnosti.

- Izgradnja teče prema predviđenim rokovima, što znači da će ivanovački učenici do kraja godine na raspolaganju imati novu dvoranu predviđenu za održavanje sportskih, ali i brojnih drugih aktivnosti. Projekt izgradnje dvorane u Ivanovcu rezultat je suradnje s Osječko-baranjskom županijom. Riječ je o investiciji vrijednoj više od tri milijuna kuna, od čega 50 posto troškova snosi Općina Antunovac, a 50 posto Osječko-baranjska županija. Provedbom ovog ulaganja učenici područne škole OŠ Antunovac u Ivanovcu, koja je jedna od najvećih područnih škola u Županiji, imat će osigurane uvjete za ugodnije provođenje nastavnih i izvannastavnih aktivnosti – kaže Tubanjski.

Inače, u školskim klupama OŠ Antunovac te u školi u Ivanovcu ove je godine ukupno 296 učenika, od čega 32 prvašića. Tubanjski kaže da ih veseli toliki broj mladih. Općina Antunovac je "mlađahna i vitalna", ima znatno manji udio starijeg stanovništva u ukupnom broju stanovnika. Prema posljednjim istraživanjima Antunovac i Ivanovac su u kategoriji od 11 do 17 posto udjela starijih. Bolju sliku tih brojki pokazuje podatak da su mnogi drugi s kojima su ova mjesta usporediva na 30 posto starih, što znači da su im sela "stara".

- Nastavit ćemo s ulaganjima u škole i vrtiće kako bi naša djeca imala jednake uvjete u obrazovanju kao i u gradovima, da baš ni u čemu ne oskudijevaju i da im ništa novo i suvremeno što služi u nastavne svrhe ne bude uskraćeno - poručuje Tubanjski.

Darko Pejić
"Mlađahni i vitalni": Prema istraživanjima Antunovac i Ivanovac imaju samo 11 do 17 posto udjela starijih

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike