Crna kronika
BROĐANKA NEMA NI DOZVOLU

Pijana “posudila” kombi i zabila se u policijski auto
Objavljeno 22. studenog, 2022.
U kombiju je bilo i dijete, koje je predano djelatnicima Centra za socijalnu skrb

Osamnaestogodišnja djevojka napravila je pravu pomutnju u subotu oko 1 sat u Slavonskom Brodu. Djevojka je na parkiralištu u Ulici Andrije Štampara ušla u otključano teretno vozilo 24-godišnjaka, pronašla u unutrašnjosti ključ, pokrenula vozilo i odvezla se u nepoznatom smjeru. Policajci su u 1.10 teretno vozilo uočili u Osječkoj ulici, te su ga pokušali zaustaviti, no vozačica se nije zaustavila, nego je udarila u policijski automobil. U sudaru nije bilo ozlijeđenih.



Brzo se utvrdilo da 18-godišnjakinja nema položen vozački ispit, a vozilom je upravljala bez propisanih svjetala i pod utjecajem 0,55 promila alkohola. U vozilu je bilo i dijete, o kojemu su daljnju skrb preuzeli djelatnici Centra za socijalnu skrb. Policajci su od 24-godišnjeg vlasnika teretnog vozila zaprimili kaznenu prijavu zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. No i on je prekršajno prijavljen jer nije osigurao vozilo od eventualne krađe. Konkretno, nije ga zaključao, a i ostavio je ključ u vozilu. Za taj prekršaj predviđena je novčana kazna od 30 eura. Mlada žena kazneno je prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a dobila je i prekršajnu prijavu. Nastavlja se kriminalističko istraživanje.

Još jedan Slavonac ostao je, nakratko, bez vozila zbog neopreznosti. U subotu u 2.40 građanin je prijavio policiji da mu je ukraden automobil parkiran ispred kuće, vrata nisu bila zaključana, a kontakt-ključ bio je u pretincu vozila. Policajci su ubrzo pronašli ukradeni automobil u centru Starih Jankovaca, a nedaleko od mjesta nalaska zatekli su 22-godišnjaka iz Vrpolja, kojeg su priveli.

Iz policije upozoravaju građane da uvijek zaključavaju svoja vozila jer kradljivci traže najlakšu metu i iskoristit će svaku priliku koju su im pružili. Vozilo treba zaključati uvijek, čak i onda kada ga se napušta na nekoliko minuta. “Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor. Stvorite dobru naviku zaključavanja svojih automobila pa bili oni i u vlastitom dvorištu”, upozoravaju iz policije.

Sandra Lacić
0,55

promila alkohola bilo je u krvi mlade vozačice

18

godina ima djevojka koja je u noćnim satima “posudila” kombi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi