Regija
OSVOJILA NAGRADU „DR. DRAŽEN GLAVAŠ“ I 100.000 KUNA

Najradnica 2022. đakovačka vjeroučiteljica prof. Nataša Šantić
Objavljeno 12. studenog, 2022.

ĐAKOVO – Naj radnica u Hrvatskoj, uz osvojenih 3.410 glasova, a u organizaciji Malog svjetionika, gdje je bilo pristiglo 800 prijava, a ona je ušla među njih Top 10, vjeroučiteljica je iz đakovačke Ekonomske škole "Braća Radić" Nataša Šantić. Objavljeno je u petak navečer u Zagrebu. Među kandidatima, bila je jedina iz Osječko-baranjske županije. Pobjeda joj je donijela Nagradu "Dr. Dražen Glavaš" i iznos od 100 tisuća kuna.

 

-Nas desetero, koje je ušlo u samu završnicu, vjerujem da je, kao i ja, već bilo počašćeno time da je u Top 10. Šanse i pravila bili su jednaki za sve; vjerujem da je svatko od nas priželjkivao pobjedu, to je ljudski. S druge strane, ne bih bila razočarana i da je bilo drugačije; mislila sam: jedno novo iskustvo, druženje s novim, zanimljivim ljudima. Ušla sam u to otvorena uma i srca, pa što Bog da, volja Božja. No, kada sam čula svoje ime kao pobjedničko – bila sam vrlo uzbuđena, a hodajući ka pozornici, noge su mi klecale, izjavila je nakon proglašenja pobjede Šantić.

Na upit kako će potrošiti vrijednu novčanu nagradu kaže:

-Nešto bih za Božić donirala udruzi Sv. Vinka koja pomaže siromašnim obiteljima i Željki Jurić Mitrović iz Vukovara, djevojčici u plavom kaputiću, za otvorenje muzeja stradale djece u Domovinskom ratu. I sama sam preživjela ratne strahote, pa mi je to posebno dirljivo. Novac je prolazan i dobiva pravu vrijednost kada se troši darivajući druge. Počastit ću učenike i kolege s posla, a valjda bi nešto ostalo za otplatu kredita. I jedan obiteljski odmor. Valjda smo zaslužili – rekla je prof. Šantić koja već 26 godina živi u Đakovu, "sretno udana i sretna majka sinova Domagoja (17) i Gabrijela (13.)". Kao najstarija od desetero djece, kaže, uvijek je morala puno raditi. Završila je redoviti petogodišnji filozofsko-teološki studij – KBF Sveučilišta u Zagrebu - Teologiju u Đakovu. U Ekonomskoj školi vjeroučiteljica je od rujna 2003., redovito se stručno usavršava sudjelujući na različitim seminarima i skupovima, u projektima, natjecanjima, smotrama, humanitarnim akcijama... Voli rad s mladima, a tijekom godina napredovala je u zvanju te stekla zvanje profesora savjetnika. -Upravo čekam novo napredovanje u izvrsnog savjetnika – rekla je. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2019. položila je za turističkog vodiča za četiri slavonske županije. Tako su se, kaže, spojile njezine dvije velike ljubavi: turizam i religija.

 

- Nema posla koji ne znam raditi ili ga ne bih mogla naučiti. Jednostavno sam uvijek u akciji, kaže prof. Šantić čija se svestranost očitova od rada u školi, privatnog života, obiteljskih, roditeljskih do obaveza u kućanstvu i drugdje. Na natječaj ju je prijavila kolegica s posla, Mirela Fekete. U emotivnoj i dojmljivoj prijavi, između ostalog, stoji: "Jednostavna, a posjeduje nešto čudesno, ostavlja trag u duši gdje kod prođe i koga god susretne. Svima nam je inspiracija." Rečenica u kojoj je o Nataši Šantić sve rečeno, a što su glasači u okviru Malog svjetionika prepoznali. S.Župan

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike