IVICA GETTO
29.5.2024., 00:00
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA
Obilježen Dan
općine Popovac

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Popovac, između ostalih brojnih sadržaja, obilježen je Dan te baranjske općine. Uz općinskog načelnika, Zorana Kontaka, nazočili su joj zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Josip Miletić, te saborska zastupnica Nataša Tramišak.


- Tijekom protekle godine završena je 3. faza obnove Doma kulture u Popovcu, a ove godine slijedi i četvrta, završna faza, za koju je dio novca osiguralo Ministarstvo kulture i medija. Radili smo i na sanaciji i izgradnji nerazvrstanih cesta koje su nužne i potrebne za razvoj Općine. Ove je godine završen i projekt izgradnje nerazvrstanih cesta od kraja Branjine do tamošnjeg groblja, a veliko ostvarenje u proteklom razdoblju je i projekt Zaželi u sklopu kojega će 33 mjeseca 18 žena brinuti o 108 korisnika koji su u potrebi - rekao je Kontak.

Dan Općine Popovac svim mještanima čestitao je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

- Sve ono što je napravljeno u proteklom razdoblju je kvalitetno i uspješno, brojni su projekti u realizaciji, a u mnogima od njih sudjeluje i Osječko-baranjska županija, prije svega ulaganjima u prometnu infrastrukturu i školstvo. Općinu ćemo i dalje nastaviti zajednički razvijati ponajviše za najmlađe, ali i za sve njezine stanovnike kako bismo osigurali bolju i uspješniju kvalitetu života - rekao je.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su zahvalnice zaslužnim pojedincima, a Povelja Općine Popovac za poseban doprinos i pomoć u razvoju Općine uručena je saborskoj zastupnici Nataši Tramišak.


- Velika je čast dobiti ovakvo priznanje. Čestitam svima Dan Općine sa željom da nastave uspješno realizirati sve one projekte koji poboljšavaju kvalitetu života mještanima, od prometne, društvene, obrazovne i gospodarske infrastrukture te svega onoga što znači za razvoj Općine Popovac- zaključila je Tramišak. I. Getto