Gastro
TVRTKA BALKAN LOV

Đakovačke delikatese - Zaokružen proces proizvodnje premium proizvoda
Objavljeno 5. studenog, 2022.

Balkan lov, tvrtka koja stoji iza brenda Đakovačke delikatese, proizvodi vrhunske suhomesnate proizvode po recepturi staroj više od 50 godina. Na farmi “Borovik” uzgajaju se isključivo svinje autohtone hrvatske pasmine Crna slavonska svinja.



Možete li navesti prednosti uzgoja fajferice?

Fajferica je vrlo zahvalna za uzgoj zbog svoje glavne specifičnosti, jer se uzgaja i hrani u prirodi, na velikim ograđenim površinama livada i šuma. Njezino meso je zbog načina uzgoja i vrste hrane kojom se hrani posve drukčije strukture nego meso ostalih domaćih pasmina svinja, sadrži veći udio unutarmišićnih masnoća i nezasićenih masnih kiselina što mesu daje posebnu mekoću i nježnost te je zbog toga jednako zahvalno za pripremanje jela i za proizvodnju suhomesnatih proizvoda.



Može li proizvodnja po principu sljedivosti, od polja do stola, biti dostatna dodana vrijednost u kreiranju prepoznatljivog proizvoda?

U ovo moderno vrijeme potražnja za proizvodima koji su proizvedeni na tradicionalan, domaći, prirodni način postaje sve veća. Ljudi žele biti upućeni u kompletan proces proizvodnje, razne različitosti i posebnosti u proizvodnji, način uzgoja i prehrane, zanimaju ih priče, te kada im jednom date priču o zaokruženom procesu preko kojeg dolazite do svojih proizvoda, oni to upamte te vaš proizvod postaje prepoznatljiv na tržištu. Dakako, nije dovoljno samo “pričati priče”. Na svakom proizvodu mora se konstantno raditi, paziti na kvalitetu koja je prepoznata, promovirati ga i stalno voditi brigu da povjerenje kupaca u vaš proizvod raste i dalje te da on bude dostupan svima koji ga žele kupiti.



Vidite li budućnost u masovnoj proizvodnji ili premium prerađevinama?

Đakovačke delikatese su se od samog početka proizvodnje usmjerile na proizvodnju premium proizvoda te se i dalje vode s tim da je kvaliteta uvijek ispred kvantitete. Definitivno u tome vidimo budućnost, za razliku od masovne proizvodnje, jer znamo kakvu sirovinu imamo i što proizvodimo, vjerujemo u svoje proizvode i njihovu kvalitetu te ih bez grižnje savjesti nudimo i prodajemo kupcima diljem Hrvatske i inozemstva.

Drago nam je što već sada, nakon samo tri godine postojanja našeg brenda, imamo stalne kupce koji su zadovoljni proizvodima te nas preporučuju i svojim prijateljima, a zadovoljni kupac je naša najveća nagrada i razlog zašto se ovime bavimo.

TZ grada Osijeka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike