Gastro
OSIJEK GOURMET

Restoran Čingi Lingi čarda
Objavljeno 5. studenog, 2022.
Čingi Lingi čarda nadaleko je poznati restoran u kojem su se spajali tradicija, izvrsna jela, odlična glazba i predivna priroda. Teško da je postojao netko u Slavoniji i Baranji, a i šire, a da nije čuo za Čingi Lingi čardu. Bila je mjesto dobre zabave, nezaboravnih trenutaka i, kako kažu “mjesto na koje dovodite one do kojih vam je stalo”.

Obnova ovog poznatog restorana osmišljena je tako da zadrži ono najvažnije, dobru energiju koje je mjesto imalo, ime i lokaciju, koji su oplemenjeni novom ponudom, izgledom i komunikacijom prema starim i novim gostima.

Čingi Lingi čarda reinterpretira definiciju luksuza - luksuz je odvojiti vrijeme za sebe i svoje najdraže i uživati u malim trenucima koji su u konačnici uvijek oni najvažniji. Najvažniji segmenti - odlična hrana, predivna priroda i ugodan ambijent u koji su svi dobrodošli, bili su misao vodilja pri obnovi ovog poznatog mjesta. O obnovi ovog kultnog mjesta dugo se pričalo te su očekivanja gostiju bila vrlo visoko postavljena, a komentari naših gostiju danas dokazuju kako smo očekivanja u potpunosti ispunili, a usuđujemo se reći, mnoge i oduševili. Čingi Lingi čarda je oaza mira, ugode i dobre energije. Dobrodošli su svi koji uživaju u životu, druženju i dobroj hrani.

Time smo se vodili pri uređenju objekta i slaganju jelovnika. Inspiracija za sva jela dolazi iz Baranje i njezine bogate prirode usred koje je Čingi Lingi čarda smještena. Većinu namirnica nabavljamo od lokalnih proizvođača u krugu od 30 km.

U Čingi lingi čardi gosti uživaju u klasičnim baranjskim specijalitetima, rekonstruiranim i usavršenim jelima od domaćih sastojaka, kao i vrhunskim vinima i slasticama. Prepoznatu kvalitetu hrane i pića postižemo korištenjem vrhunskih sirovina i proizvoda većinski lokalnih OPG-ova i proizvođača. Istaknuli bismo suradnju s lokalnim proizvođačem Sin ravnice d.o.o., od kojega uzimamo meso i proizvode od crne slavonske svinje te nam je plan ponudu proširiti i drugim autohtonim domaćim životinjama uzgojenim na ekološki način te ekološki proizvedenim vinima.

Čingi Lingi čarda mjesto je gdje dobra hrana i opuštena atmosfera hrane prijateljstvo i ljubav te oplemenjuju život i svakodnevicu. Ukratko - mjesto dobre energije.
 
promo
“Bila je kultno mjesto toga doba i okupljalište boema, ljudi željnih provoda, opuštanja uz dobru svirku te putnika namjernika. Legenda kaže da je u prošlost zvono koje je visjelo na drvetu, oko kojeg je kasnije sagrađena čarda, javljalo razbojnicima da stiže karavan zgodan za opljačkati.

Zvono je kasnije dobilo svoju drugu praktičnu svrhu, naime, onaj tko je zazvonio bio je spreman ‘okrenuti rundu’ za sve.

Pretpostavlja se da je čarda postojala još od Austro-Ugarske, kad je tu bilo okupljalište trgovaca stokom.

Imao sam sreću biti u njoj za vrijeme lijepih i nezaboravnih trenutaka u životu.”

Preuzeto s Facebook stranice Prijatelji o Osijeku

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike