TvObzor
NOVA SERIJA NA HTV1

”U zelenim dolinama” snimljena prema knjigama britanskog veterinara i pisca Jamesa Herriota
Objavljeno 4. studenog, 2022.

James Herriot tek je završio veterinarski koledž u Glasgowu i slijedi svoj san da postane veterinar u veličanstvenom Yorkshire Dalesu. Seriju “U zelenim dolinama” (“All Creatures Great and Small”), snimljenu prema knjigama “Priče o psima” i “Nove priče o psima” britanskog veterinara i pisca Jamesa Herriota, koja prati dogodovštine osoblja veterinarske ordinacije u Yorkshireu od 1930-ih do 1940-ih, možete premijerno pratiti od subote, 5. studenoga, na Prvom programu HTV-a u 17.30.



S dolaskom u Yorkshire Dales James Herriot otkrije da je u liječenju životinja jednako važno postupanje prema njihovim vlasnicima, a farmeri u Dalesu znaju biti zahtjevni. U Skeldale Houseu James upoznaje svoju novu disfunkcionalnu obitelj: zbrkanog i hirovitog šefa Siegfrieda Farnona, svojeglava mu brata Tristana i oštroumnu gđu Hall, koja uvijek drži konce u rukama. Kad mjesna ljepotica Helen Alderson privuče njegovu pozornost, James će naći još jedan, i to trajniji razlog da ostane u Dalesu.

U prvoj epizodi godina je 1937. i Glasgow je usred depresije. James Herriot upravo je završio veterinarski koledž i teško nalazi posao. Majka ga pritišće da prihvati posao u luci, ali on želi slijediti svoj san, pa zgrabi priliku za razgovor za posao veterinarskog pomoćnika u Yorkshireu.

James stiže u selo Darrowby, smješteno među veličanstvenim brežuljcima Dalesa, gdje upoznaje osebujnog i zbrkanog Siegfrieda Farnona, svog mogućeg novog šefa, i njegovu oštroumnu domaćicu, gđu Hall. James se odmah mora snaći, Siegfried ga odvede na mjesne farme kako bi testirao njegove sposobnosti. Dok liječi svog prvog pacijenta, hromog konja, James mora svladati tremu i vjerovati u svoje sposobnosti. Težak je to posao, nakon kojeg James ostaje izubijan i pun modrica, a Siegfriedovo je mišljenje o njegovu radu nedokučivo.

James upozna Helen Alderson, mjesnu farmericu, koja ga odmah očara. Ona mu savjetuje da se suprotstavi Siegfriedu, ali kad je James pozvan na odgovornost zbog zabune u ambulanti, posao mu opasno visi o koncu. Priliku za iskupljenje vidi kad se mjesni farmer Dick Rudd usred noći obrati za pomoć kod teškog teljenja. James se odazove bez Siegfriedova znanja, ali krava se muči i James će se svim silama morati boriti da spasi tele i svoju budućnost.

U seriji “U zelenim dolinama” glume Nicholas Ralph (James Herriot), Anna Madeley (gđa Hall), Samuel West (Siegried Farnon), Rachel Shenton (Helen Alderson), Callum Woodhouse (Tristan Farnon), Imogen Clawson (Jenny Alderson), Tony Pitts (Richard Alderson), Dorothy Atkinson (Diana Brompton) i drugi. D.Miklić
Danijel Miklić
Glume Nicholas Ralph, Anna Madeley, Samuel West, Rachel Shenton, Callum Woodhouse, Imogen Clawson...

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike