TvObzor
MODERNIZIRANA VERZIJA MEKSIČKE SAPUNICE KOJA JE OSVOJILA SVIJET

Remake telenovele “I bogati plaču” od 14. listopada premijerno na HRT-u
Objavljeno 7. listopada, 2022.

Meksička telenovela "I bogati plaču" ("Los ricos también lloran"), snimljena davne 1979. godine, doživjela je golem uspjeh u svim zemljama u kojima je prikazivana, pa tako i u Hrvatskoj, gdje je od studenoga 1994. do prosinca 1995. emitirano svih 248 epizoda. Koliko je serija uspješna pokazuje i to što je TelevisaUnivision snimio istoimenu moderniziranu verziju priče o Mariani, siromašnoj i hrabroj djevojci koja, ostavši sama na svijetu, mora sama pronaći put u životu, a koju od petka, 14. listopada, u terminu od 12.25 možete premijerno pratiti na HTV1.



Mariana Villarreal je mlada inteligentna djevojka s velikom željom da usavrši sebe, ali rijetke su prilike za njezin napredak. Nema oca ni majku. Ostaje sama na svijetu nakon kumine smrti, a život joj se nezamislivo komplicira. Hacijendu njezina pokojnog oca preuzela je Marianina maćeha, pa djevojka bježi u Meksiko, gdje brigu o njoj preuzima bogati gospodin Alberto Salvatierra. U djevojku se ludo zaljubljuje njegov sin Luis Alberto, inače ženskaroš, koji zbog Mariane odlučuje promijeniti život iz korijena.

Marianin dolazak u Salvatierrin poslovni svijet uznemiri Sorayu, dioničarku, partnericu i ljubavnicu Luisa Alberta. Posvojena je kći pokojnog Rafaela Montenegra, nekadašnjeg prijatelja i partnera gospodina Salvatierre. Soraya je ambiciozna žena bez skrupula koju zanimaju samo moć i novac. Tu je i León, financijski direktor holdinga. On iz sjene manipulira Luisom Albertom i okreće ga protiv oca. Posljednjih godina otvorio je paralelne tvrtke koje su konkurencija Salvatierrinoj tvrtki, a sve je to učinio Salvatierrinim novcem. Leóna ne pokreće samo ambicija nego i osvetoljubivost, jer je zaljubljen u Danielu otkad se ona udala za gospodina Salvatierru. Zato ga želi uništiti i postati moćniji od njega, a sve u vjeri da će Daniela biti njegova.

Odnos Mariane i Luisa Alberta gradi se na njihovim razlikama. Ona ga vodi u svoj svijet, a on nju u svoj. Na kraju im se dogodi lijepa, strastvena ljubav. Međutim, njihovi se neprijatelji trude razdvojiti ih. U želji da upropasti Marianu, Soraya otkrije tajnu koja ju šokira. Marina je Rafaelova biološka kći, dakle, polusestre su i nasljednice Rafaela Montenegra. Soraya nikome ne otkriva tu tajnu, nego jednostavno želi uništiti Marianu.

U novoj verziji telenovele "I bogati plaču", čija je autorica Inés Rodena, glavne uloge igraju Claudia Martín (Mariana Villarreal), Sebastián Rulli (Luis Alberto Salvatierra), Guillermo García Cantú (don Alberto Salvatierra), Fabiola Guajardo (Soraya Montenegro), Víctor González (León Alfaro) i Alejandra Barros (Daniela Montesinos), a glume još i Diego Klein, Azela Robinson, Lorena Graniewicz, Michelle Jurado, Dobrina Cristeva, Mario Morán, Mimi Morales i drugi. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike