Osijek
ŽUPANIJA, EFOS I HUP POTIČU EDUKACIJU

Upravljanje EU projektima i PUMA
Objavljeno 4. listopada, 2022.
Župan Ivan Anušić potpisao je u utorak dva ugovora o suradnji i sufinanciranju u provedbi seminara. Prvo je stavio potpis na ugovor "Upravljanje EU projektima", s druge su strane potpisnici bili Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta te Ivan Sarić, direktor Podružnice Osijek Hrvatske udruge poslodavaca. Fakultet i HUP kreirali su edukacijski program za poduzetnike i poslodavce kako bi stekli potrebna znanja o upravljanju dodijeljenim im EU projektima. Educirat će se dvadeset polaznika u trajanju od 50 sati, u razdoblju od listopada do siječnja iduće godine. Županija je osigurala iznos od 25 tisuća kuna.

Drugim potpisom nastavlja se sufinanciranje "Programa usavršavanja managera PUMA" s HUP-om. Program je namijenjen vrhunskom menadžmentu, malim i srednjim poduzetnicima te darovitim studentima završnih godina studija. Županija će s iznosom od 30 tisuća kuna sufinancirati provođenje ovog projekta, a HUP se obvezuje tijekom godine dana pružiti edukaciju za najmanje 80 polaznika. Ova suradnja traje već 17 godina.

"Edukacije svakako moramo iskoristiti, jer na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županija imamo Sveučilište J. J. Strossmayera čije sve sastavnice mogu mnogo pomoći u pripremi i edukaciji poduzetnika te stoga i surađujemo s njima. Nakon realizacije ovih ugovora očekujemo poduzetnike spremnije za tržište rada i sve što danas traži nova tehnologija te novi načini komuniciranja i djelovanja. Na taj način želimo da se ubrza realizacija projekata i obave kvalitetnije pripreme osoba za tržište rada, a statistike o učincima ugovora pokazuju kako radimo dobar posao", rekao je župan Anušić.

Dekan Crnković svjestan je koliko europski fondovi pomažu u razvoju gospodarstva naše regije "te trebamo još više uložiti kako bismo educirali svoj kadar i kako bismo mogli privući različite projekte u svoja poduzeća, što će generirati zaposlenost i dodatno razvijati gospodarstvo". Sarić naglašava kako je ugovor Županije, HUP-a i Ekonomskog fakulteta prvi takve vrste u Hrvatskoj te zahvaljuje partnerima na prepoznavanju takvog sinergijskog projekta.

Potpisivanju ugovora nazočile su Anamarija Delić, voditeljica programa “Upravljanje EU projektima” te Ivana Katavić Milardović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo. D. Kuštro
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike