Sport
UVJERLJIVA POBJEDA BIJELO-PLAVIH

Lokomotiva razmontirana uraganskim početkom
Objavljeno 1. listopada, 2022.
Osijek je već u trećoj minuti ima dva pogotka prednosti

Pomeli su bijelo-plavi Lokomotivu te produžili svoj niz pozitivnih rezultata u prvenstvu. Trener Osijeka Rene Poms došao je do svog prvog trijmufa pred osječkom publikom, ali nije samo rezultat bio taj koji je kreirao zadovoljstvo tog poslijepodneva. Osijek je odigrao vrlo dobru utakmicu, a to se posebno odnosi na njezin prvi dio u kojem je zabio tri pogotka i stvorio još nekoliko dobrih prilika. Sada možemo definitivno reći kako Poms radi dobar posao s Osijekom jer u njegova četiri susreta bijelo-plavi su zabili devet pogodaka, počeli su igrati ljepše za oko, a što je najvažnije rezultati zbog toga ne trpe. Osijek je u tom susretu imao vrlo raspoložen napadački trozubac Kleinheisler-Caktaš-Beljo. Svi su se upisali u strijelce, Beljo i Caktaš su imali i asistencije, a László je odigrao sjajnu utakmicu. Mađar se još jednom pokazao kao jako pogonsko gorivo ove momčadi bijelo-plavih.

Uraganski start

Osijek je čudesno otvorio utakmicu. Valjda svi gledatelji još nisu zauzeli svoja mjesta na tribinama, a bijelo-plavi su imali dva pogotka prednosti.

U prve tri minute Čavlina je dvaput morao po loptu u svoju mrežu. U drugoj minuti načeo ga je Barišić nakon što je Caktaš ubacio loptu na prvu vratnicu, a mladi stoper Osijeka ju je glavom s pet metara poslao u suprotni lijevi kut. Već u sljedećoj akciji sjajan je potez napravio Kleinhesiler koji je petom izbacio trojicu igrača Lokomotive na centru, te omogućio Leovcu izlazak "oči u oči" s Čavlinom koji je uspio odbiti udarac, ali samo do Belje koji je hladno zabio za 2:0.

Osijek je tako na krilima svojih najmlađih prvotimaca došao do kapitalne prednosti u samom startu susreta. Nisu Osječani ni nakon toga stali. Željeli su dotući grogiranog suparnika pa je Nejašmić u šestoj minuti pucao s ruba kaznenog prostora, a Čavlina je uz puno problema uspio ukroititi taj udarac. Puno problema su Osječani suparniku pravili po lijevoj strani gdje su ordinirali Kleinhesiler i Leovac koji su bili vrlo raspoloženi za igru, no sljedeća prilika došla je s druge, desne strane nakon odlične kombinacije kojom su Caktaš, Gržan i Beljo pripremili sve za Leovca čiji je udarac s 14 metara ipak bio previsok. Postupno se taj početni uragan osječke momčadi počeo stišavati, pa je trebalo proći desetak minuta do sljedećeg uzbuđenja pred Čavlinom. U 29. minuti izazvao ga je Kleinhesiler koji je ciljao s 15 metara pod gredu, ali je Čavlina bio spreman. Osijek je bio vrlo rastrčan i maštovit u organizaciji igre pa je obrana gostiju cijelo vrijeme bila na iskušenjima.

Gostima je trebalo pola sata kako bi ugrozili Ivušića. Učinio je to Aliyu u 31. minuti, no njegov udarac bio je lak plijen za Osijekovu "jedinicu". U završnici prvog poluvremena proradila je desna strana gdje je Gržan počeo probijati i slati opasne lopte pred vrata Lokomotive. U 37. minuti Kleinheisler je priredio čistu situaciju za Caktaša čiji je udarac s 12 metara otišao iznad grede, a samo minutu kasnije Gržan je opasno pucao sa 14 metara nakon solo prodora i bio malo neprecizan. Ipak, u posljednjoj minuti prvog dijela stigao je taj treći pogodak koji je toliko "visio" u zraku. Inicijator je bio Gržan koji je pronašao Belju, a on je glavom loptu spustio Caktašu koji ju je s četiri metra zakucao pod gredu - 3:0. Navijači Osijeka kojih ovaj put nije bilo previše, vjerojatno zbog vremenskih okolnosti, uistinu su mogli uživati u igri koju su bijelo-plavi pružili u prvih 45 minuta, a što je još važnije oplodili su se visokim vodstvom.

Lászlova lucidnost

Tri zamjene je odmah na početku drugog poluvremena napravio trener gostiju Silvijio Čabraja što je bilo posve očekivano s obzirom na to kako je stajala njegova momčad, a ubrzo je učinio i četvrtu.

Prvih 20-ak minuta drugog poluvremena Lokomotiva je imala više od igre, a u jednom je trenutku imala tri udarca iz kuta za redom, a taj posljednji se pokazao kao najopasniji jer je izbijena lopta došla do Groznice koji je na rubu kaznenog prostora prevario Kleinhesilera, pa pucao pored vrata.

Osijek u nastavku susreta napadački nije napravio puno toga. Bilo je nekih pokušaja, ali oni nisu bili ni približno konkretni kao u prvih 45 minuta. Lokomotiva je djelovala agresivnije, a Osijek se očito zadovoljio s visokom prednošću koju je stvorio.

Ipak, u 80. minuti došao je Osijek do četvrtog pogotka. Dugačkom loptom Bralić je pronašao Kleinhesilera, a Mađar je majstorski reagirao i glavom s desetak metara prebacio Čavlinu koji je ostao na pola puta. Do kraja susreta stigla je Lokomotiva zabiti počasni pogodak preko Vasilja koji se lijepo oslobodio dvojice Osječana pa s 15-ak metara pogodio sam donji lijevi kut. No, to je tek bila slaba utjeha za goste jer Osijek je nakon dugo vremena uspio zabiti četiri pogotka pred svojim navijačima koji su zadovoljni mogli napustiti stadion. D.Keler

OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Vrijeme oblačno. Teren sklizav. Gledatelja: 2443. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) - 6,5. Strijelci: 1:0 Barišić (2), 2:0 Beljo (3), 3:0 Caktaš (45), 4:0 Kleinheisler (80), 4:1 Vasilj (86). Žuti kartoni: Barišić (Osijek), Smakaj, Cipetić (Lokomotiva). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: LÁSZLÓ KLEINHEISLER (OSIJEK)

OSIJEK

4(3)

Ivušić 7, Barišić 7,5 (od 74. Bralić -), Žaper 7, Čeberko 7, Gržan 7 (od 84. Janjić -), Nejašmić 7 (od 84. Bakić -), Jugović 7 (od 69. Barri -), Leovac 7 (od 74. Jurčević -), Caktaš 7,5, Kleinheisler 8, Beljo 7,5.

LOKOMOTIVA

1(0)

Čavlina 5, Vranjković 5,5 (od 56. Groznica 6), Salihu 5,5, De Haas 5,5 (od 84. Stojković -), Miličević 5,5, Smakaj 5,5, Cipetić 5,5, Aliyju 5,5 (od 46. Tuci 5,5), Šotiček 5 (od 46. Vasilj 6,5), Pivarić 5 (od 46. Mersinaj 6), Kulenović 5,5.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku