Regija
NOVO VODSTVO ŽUPANJSKOG SDP-a:

Štitit ćemo interese građana, od njih se ništa ne smije skrivati!
Objavljeno 30. rujna, 2022.
Predsjednik je Mario Galović, potpredsjednik Igor Katona, a tajnica Marčela Maričić

Županjski SDP ima novo vodstvo koje će, rečeno je na konferenciji za novinare, raditi za dobrobit svih građana i štititi njihove interese. Na nedavno provedenim unutarstranačkim izborima za predsjednika Gradskog odbora SDP-a izabran je Mario Galović, za potpredsjednika Igor Katona, a tajnica je Marčela Maričić. GO SDP-a broji 11 članova, a uz navedeni trojac, čine ga Zineta Dubravac, Đorđe Ilić, Manda Kopić, Ana Kovačević, Antonija-Tonka Oršolić, Martina Pejnović, Irena Vuković i Dragica Vuković.

„Svojim djelovanjem želimo promijeniti svijest građana da nisu svi isti i da postoji netko tko će štititi njihove interese. Analizirat ćemo svaki potez vladajućih i o tome informirati javnost jer smatramo da se ništa ne smije skrivati od građanki i građana“, poručili su novoizabrani čelnici. Svjesni su da neće biti lako i da političke opcije nose breme prošlosti i loših odluka, iako se nekima, naglasili su, lakše oprašta i zaboravlja.
 
„Mi kao novo vodstvo stranke ne možemo biti odgovorni za nešto na što nismo mogli utjecati niti smo bili prisutni, ali želimo biti odgovorni za budućnost koja mora biti bolja, transparentnija i poštenija“, zaključuju.

Galović je kazao da je njegov osobni motiv za uključivanje u politiku  jednostavan - želi stvoriti bolji sustav i okruženje, a samim tim i djeci dati razlog da ostanu u Županji. „To je trenutno nemoguće jer političke struje unutar, a i izvan našeg grada nemaju volju niti sposobnosti napraviti korjenite promjene. Vjerujem da je građankama i građanima našeg grada jasno u koju političku opciju je potrebno ući da bi osobno i politički prosperirali, i to su stvari koje moramo hitno mijenjati“, poručio je, kazavši da su odabrali teži, ali ispravan put.

Osvrnuo se i na stanje u gradu i dodao da u zadnjih godinu dana pokušavaju što detaljnije izvještavati o situacijama sa sjednica Gradskog vijeća u kojemu SDP ima dva vijećnika, o radu gradskih tvrtki i ustanova.

„Ukazujemo na negativne stvari koje je nužno mijenjati te tražimo i nudimo moguća rješenja koja, nažalost, nisu u pravilu uzeta u razmatranje, bar ne u onom originalnom smislu, samo zato što nismo dio političke opcije koja je trenutno (ili donedavno bila na vlasti)“, ustvrdio je. Izrazio je žaljenje što se stare prakse ne mijenjaju, i što i dalje vode u istom smjeru  povećanja nezaposlenosti i iseljavanja.

 
„Politika mora uvažavati struku i zdrav razum, a ne omalovažavati. Politika nije za one koji se boje donijeti tešku odluku i stajati iza nje. Gradonačelnik mora stajati iza svakog stanovnika grada, iza svakog gospodarskog subjekta i naselja i braniti njihove interese podjednako, jer za to ga oni plaćaju“, zaključio je novoizabrani predsjednik GO SDP-a Županje.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike