Sport
DOMAĆA PRVOLIGAŠKA PREMIJERA KK VRIJEDNOSNICA OSIJEK

Pobjeda protiv “analitičara” za najavu nove sezone i visokih povratničkih ambicija
Objavljeno 1. listopada, 2022.

Prvi dan listopada rezerviran je za start nove košarkaške sezone u kojoj Regija istok neće imati svog predstavnika u premijerligaškoj konkurenciji. Nakon 13 uzastopnih sezona Vrijednosnice Osijek više nisu član elitnog razreda, naime, pred njima je nastup u Prvoj hrvatskoj ligi.



Jasno, Vrijednosnice Osijek imaju pobjedničko povratničke ambicije u ciklusu koji je pred njima, a koji neće biti nimalo lagan. Klupski optimizam ima podlogu, ali jedino mjerilo je parket, a kako izgleda osječka momčad ovoga trenutka, saznat ćemo već u subotu (17 sati), kada u Malu dvoranu Gradski vrt stiže Hermes Analitica.

- Otvaranje prvenstva uvijek ima i dodatnu težinu, ali vjerujem da ćemo odmah i upisati prve bodove. Stiže nam u goste dobra momčad, koja u svojim redovima ima nekoliko iskusnijih igrača i s premijerligaškim iskustvom. Igraju nešto sporijim ritmom, a pred nama je da nametnemo naš na domaćem parketu - kaže trener VROS-a Srđan Helbich, koji je ovoga ljeta zasjeo na osječku klupu.

Novi je trener, ali promjena nije nedostajalo ni u igračkom kadru. Stoga je trebalo sve to posložiti, uigrati i pripremiti za sezonu u kojoj će uz domaće obveze na programu biti i one u ABA 2 ligi. No, prvoligaške utakmice su primarne, treba učiniti sve kako bi se sljedeće jeseni ponovno igrale one premijerligaške.

- Naravno da nismo još na razini kojoj težimo, ali spremni ulazimo u sezonu. Bit će zahtjevna, mnogo je utakmica, ali i dobrih momčadi koje također imaju ambicije. Naše, pak, ne krijemo, želimo dobiti svaku utakmicu i želimo na kraju prvi proći ciljem i vratiti se u elitu - naglašava Helbich, koji će jasniju sliku mogućnosti svoje momčadi, kao i konkurencije dobiti nakon nekoliko utakmica. Prema prognozama, u borbu za vrh namjeravaju uključiti Dubrovnik, Ribola Kaštela, Kvarner 2010, "analitičari" ili netko od zadarskog dvojca… Ostaje za vidjeti kako će se odvijati situacija, a Brokeri su fokusirani na prvu utakmicu koju žele riješiti u svoju korist. Po prvu pobjedu, ali i u realizaciju klupskih ambicija, Vrijednosnice Osijek kreću u sastavu: Christian Bradford, Tihomir Vranješ, Gabrijel Flanjak, Nikola Martinović, Vuk Dmitrović, Tadej Tomljenović, Matej Tokić, Veljko Budimir (kapetan), Fabian Šiško, Marko Bošnjak, Matej Perković, Gojko Sudžum i Ivan Pavić.

Ostali parovi 1. kola: Mladost - Jazine Arbanasi, Omiš Čagalj Tours - Ribola Kaštela, Samobor - Kvarner 2010, Stoja - Dubrovnik i Zagreb - Sonik Puntamika. N. Benčina
Najčitanije iz rubrike