Novosti
NISU PRISTALI NA VLADINU PONUDU

Sindikati bi povišicu 8 %
Objavljeno 1. listopada, 2022.
Nakon drugog kruga pregovora Vlade i sindikata državnih službi o povećanju osnovice plaća, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić ističe da je Vlada iznijela "više nego korektnu ponudu", no čelnik Sindikata policije Dubravko Jagić kaže da za sada nisu pristali na nju.

Piletić je rekao da s konkretnim brojevima još ne izlaze u javnost, a pregovori će se nastaviti u četvrtak. "Približili smo stajališta, prihvaćen je prijedlog pregovaračkog protokola o dodatku Kolektivnog ugovora i povećanju osnovice plaće do kraja 2022. i za iduću godinu", kaže. Poručio je da Vlada ima razumijevanja za sindikalne zahtjeve, a inicijalna ponuda im je veća od svih prethodnih pregovora. Cilj im je da pregovori ne traju dugo. "Još jednom ćemo razgovarati s premijerom i vjerujem što prije se usuglasiti kako bi primjena dodatka Kolektivnog ugovora krenula što ranije, a to se odnosi i na povećanje osnovice plaće za 2023.", ističe Piletić.

Jagić kaže da Vladinu ponudu najprije moraju iznijeti pred sindikalna tijela i članstvo. Misli da je moguć kompromis na obostrano zadovoljstvo i nada se da će Vlada imati razumijevanja. Uoči pregovora Jagić je kazao da sindikati ne pristaju na povećanje manje od 8 %.H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMIJER: PROSVJEDNIKE NE VODI POLJOPRIVREDNIK

Poruka iz Semeljaca: Selu štete prosvjedi, trebate vidjeti kojom se brzinom kuga širi

2

ROBERT JANKOVICS NAJAVIO JE KANDIDATURU ZA JOŠ JEDAN SABORSKI MANDAT

Projekti u Baranji: Niz važnih investicija u suradnji s Mađarskom

3

SVAKA ŠESTA OSOBA ŽIVI S NEKIM OBLIKOM INVALIDITETA

Osobe s invaliditetom posao traže više od dvije godine, uz diskriminaciju