Sport
SUPERSPORT DRUGA NL

Derbi začelja u Slavonskom Brodu, Marsoniji su nužni bodovi
Objavljeno 30. rujna, 2022.
Zrinski u Čepinu dočekuje Hrvace, Belišćani igraju protiv Trnja, a Osijek II gost Međimurja

Ravnomjerno je novoformirani jedinstveni trećeligaški državni nogometni saziv drugoligaškog imena rasporedio susrete sedmog kola jer će ih četiri biti u današnje i isto toliko u subotnje poslijepodne, također, od 15.30.



I slavonski je kvartet isto rasporedio svoje nastupe tako da će dva na teren u petak, a dva sutra. U goste će samo mladi sastav Osijeka, koji danas odlazi na noge “fenjerašu” u Čakovec, koji je u prošloj etapi uzeo bod na strani te će osokoljen time tražiti prvu sezonsku pobjedu protiv štićenika trenera Hrvoja Kurtovića. Njihov je, međutim, zanos, vjerojatno, veći jer su u prošloj rundi “nokautirali” tada neporaženi Zrinski te tako Međimurju pobjegli četiri boda nemajući namjeru tu prednost umanjiti na sjeverozapadu Hrvatske. Istodobno će i Zrinski na igralištu pokraj čepinske Uljare dočekati Hrvace, koje tri boda zaostaju za momčadi trenera Josipa Milardovića, koja, pak, isključivo razmišlja kako ih opetovano priskrbiti nakon što su joj “bijelo-plavi” u Gradskom vrtu prije šest dana prekinuli niz od tri pobjede. Jurjevčani su zbog toga skliznuli na treću stepenicu u redoslijedu koju će nastojati sačuvati jer se čini da nakon ove etape neće moći napredovati u ukupnom poretku. Poput Belišćana, koje je prethodni gostujući poraz spustio u donji dio redoslijeda, a subotnji put u gornji dom vodi preko Trnja, koje je gost “grada papira” gdje su ti bodovi u planovima zapisani. Sastav trenera Davora Rupnika, međutim, morat će ih izboriti na travnjaku gdje se pristigli Zagrepčani sigurno neće predati bez borbe. Neuvjerljive i posljedično neučinkovite igre Marsoniju su spustile u prizemlje tablice zbog čega je kormilo preuzeo bosanskohercegovački trener Dario Damjanović i nakon dva vođenja dospio ponovno gdje je bio njegov prethodnik Robert Špehar. Domaću debitantsku pobjedu poništivši nes(p)retnim prošlosubotnjim porazom u Poreču, tako ostajući na četiri osvojena boda. Toliko je priskrbio i njihov sljedeći gost iz Čavla, tako da je to na slavonskobrodskom “Didinom” stadionu derbi začelja iz kojeg bodovi imaju višestruku vrijednost. Grobničanu bi, vjerojatno, remi bio prihvatljiv, ali s kojim se nikako ne bi složili u domaćem taboru.

Dražen Lekšan
 
 
Standings provided by SofaScore
PAROVI 7. KOLA
Zrinski - Hrvace, Međimurje - Osijek II, Opatija - Jadran i Sesvete - Mladost igraju danas (petak) od 15.30 kada počinju i subotnje utakmice: Jadran LP - Zagorec, Marsonia - Grobničan, Belišće - Trnje i Bjelovar - Dugo Selo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike