TvObzor
KONCERTNO IH U OSIJEKU MOŽETE DOŽIVJETI U PETAK, 30. RUJNA

Savršena uvertira za jesen - Meritas predstavljaju pjesmu “Uz mene”
Objavljeno 30. rujna, 2022.

S pjesmom “Uz mene” Meritas kao da još neko vrijeme zadržavaju, taman na njegovom uzmaku, a opet spremni za jesenske nijanse zrelog zlata koje boje naše skore dane. Nakon vrlo radnog koncertog ljeta Anita Valo i Meri Jaman donose nam nešto idealno za eter ovih tjedana.”Uz mene” je prvi put predstavljena na festivalu ženskog kantautorstva “Femme nouvelle” Aquarius Recordsa, na čiji poziv su se Anita i Meri rado odazvale, i to ne samo zbog ženskog pisma, nego i zbog lijepog okruženja u kojem pjesme mogu kročiti svoj put. Kroz pjesmu se na svoj fluidni, nenametljivo plesni način šulja poziv na utjehu onome tko je sluša, naglašen divnom melodijom trombona Luke Žužića, koja nam ostavlja osjećaj širine, putovanja, nedovršenih pejzaža...

 Podsjetimo na to da su Meritas na posljednji dan svibnja objavili svoj šesti studijski album “Pričaj mi” te i dalje neprijeporno nižu pjesme koje ostaju. Za pjesmu “Uz mene” glazbu potpisuju Anita Valo i Meri Jaman, stihove Arjana Kunštek, a produkciju Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Cijeli album “Pričaj mi”, na kojemu se ponovno ističu sjajne kompozicije, melodijske linije koje izdvajaju ovaj duo te Anitine karakteristične izvrsne interpretacije zaigrane i zapetljane poput DNK strukture s Merinim baršunom, slušajte na svim digitalnim servisima, a Meritas koncertno možete doživjeti u osječkom Parku kralja Petra Krešimira IV., u petak, 30. rujna, u sklopu festivala HeadOnEast. D.M.

Danijel Miklić
Možda ste propustili...

ORIGINALNO I NEKONVENCIONALNO ŽANROVSKO OSTVARENJE BIZARNE ATMOSFERE

Iščekivani božićni triler “Stric” zaigrao u kinima

NAPETA BBC-JEVA MINISERIJA OD 7. PROSINCA NA PROGRAMU EPIC DRAMA

Sve što trebate znati o legendarnom “Svjedoku optužbe”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: IVANA RADOVNIKOVIĆ

Svoju životnu filozofiju i misiju kanaliziram kroz sve čega se prihvatim

2

KONCERT ĆE SE ODRŽATI 8. KOLOVOZA U PULSKOJ ARENI

Imagine Dragons na ljeto dolaze u Hrvatsku

3

ORIGINALNO I NEKONVENCIONALNO ŽANROVSKO OSTVARENJE BIZARNE ATMOSFERE

Iščekivani božićni triler “Stric” zaigrao u kinima